130 PROIZVOĐAČA NA JEDNOM MJESTU

Bjelovar će u ponedjeljak predstaviti aplikaciju Bjelovar Fresh preko koje će građani moći naručivati dostavu proizvoda lokalnih OPG-ova

 Tom Dubravec / CROPIX

- Grad Bjelovar predstavit će u ponedjeljak u 11 sati aplikaciju Bjelovar Fresh koja sadrži više od 130 poljoprivrednih proizvođača s područja tog grada i okolice objedinjenih na jednom mjestu.

Građani će tako moći naručivati proizvode lokalnih OPG-ova koji će im biti dostavljeni na adresu. Bjelovar Fresh čini osam osnovnih grupa - povrće; potom sirevi, vrhnje i mlijeko; cvijeće sadnice i flanci; vina rakije i čajevi; krumpir i žitarice; med; jaja i tjestenine, te voće i voćni pripravci.

- Od samog početka uviđamo značaj lokalnih proizvođača, te još od 2017. godine djeca u vrtićima i školama hrane se isključivo svježim, domaćim proizvodima s područja Bjelovara. Na ovaj način omogućit ćemo našim poljoprivrednim proizvođačima da nastave prodavati svoje proizvode s obzirom da je tržnica zatvorena i da treba izbjegavati fizički kontakt kako bismo usporili širenje virusa.

Dostava na kućni prag omogućit će da se domaći proizvodi dostave na stolove naših sugrađana i da se zadrži proizvodnja, jer kada ovo završi, mi moramo i dalje živjeti i zato ne smijemo dozvoliti da se lokalna proizvodnja ugasi uslijed ove krize - kazao je Igor Brajdić, zamjenik bjelovarskog gradonačelnka. Kaže kako su ovaj projekt imali u planu, ali da je situacija s koronavirusom ubrzala taj proces.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:31