PRESUDA SE ČEKA 11 MJESECI

BJELOVARSKI SUD 11 MJESECI NIJE DONIO PRESUDU Đakić junior tvrdi da uređaj koji je izmjerio 84 km/h više od dopuštenog nije ispravan

 
Ivan Đakić
 FACEBOOK

Ivan Đakić, sin predsjednika saborskog Odbora za ratne veterane Josipa Đakića, uz pomoć svog odvjetnika doveo je u pitanje ispravnost mjernog uređaja za brzinu, ali i kompetentnost policajca koji ga je još u siječnju ove godine snimio u jurnjavi.

Naime, Đakić junior je 11. siječnja ove godine, samo četiri dana nakon što je na svom Facebook profilu objavio gnjusnu fotografiju ustaše s odrubljenom ljudskom glavom i popratnom porukom “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan Božić”, divljao Mercedesom po ulicama.

Bilo je to navedenog datuma, 53 minute nakon ponoći, u Zagrebačkoj ulici u mjestu Sveti Ivan Žabno. Tada je Đakića u Mercedesu virovitičkih oznaka mjerni uređaj marke LTI 20.20 snimio da vozi 134km/h. Potom je izmjerena brzina umanjena, stoji u optužnom prijedlogu, za sigurnosnu razliku od 10 posto pa ispada da je Đakić vozio 120,6 km/h na dionici na kojoj je brzina ograničena na 50 km/h.

Presuda ni nakon 11 mjeseci u tom slučaju još nije donesena jer je sudska savjetnica, kojoj je prvo bio dodijeljen predmet, 1. srpnja prešla na drugi sud pa je spis 18. rujna 2019. dodijeljen drugom sucu Darku Lakliji koji nam je pojasnio zašto još nema pravorijeka i gdje je zapelo.

- Sud još nije donio presudu jer je prije glavne rasprave, zakazane za 7. studenoga, odvjetnik okrivljenog podnio pismenu zamolbu za odgodu u kojoj je tražio da sud prethodno provjeri ispravnost mjernog uređaja kojim je prekršaj utvrđen te osposobljenost policijskog službenika za upravljanje uređajem - izjavio je za Jutarnji list sudac Laklija.

Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna od 5000 do 15.000 kuna ili, pak, do 60 dana zatvora.

Đakiću ovo nije prvi sudski postupak. Na virovitičkom Općinskom sudu u lipnju je osuđen na 11 mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju te prijetnji novinaru Ivanu Žadi. Dosuđeno mu je i da u roku od šest mjeseci u korist udruge SOS Dječje selo Hrvatska mora uplatiti 20.000 kuna te 2300 kuna sudskih troškova.

Podsjetimo, početkom godine na internetu je objavljeno i Đakićevo novogodišnje divljanje kada se u Pitomači na Silvestrovo okretao na državnoj cesti, naglo startao, turirao i palio gume. Kad su ga policajci odlučili zaustaviti u daljnjem naumu, Đakić se zaključao u automobil.

Nakon toga zaradio je tri prekršajne prijave koje se odnose na divljanje vozilom, nekorištenje pojasa te zbog nedopuštene koncentracije alkohola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:49