DRUGAČIJE GLEDIŠTE

Borković i Kotromanović: Vlada je sastankom iskoristila branitelje

Vlada je preko braniteljskih udruga željela dobiti potporu za svoj čvrsti stav da se registar branitelja ne treba objaviti, tvrdi Kotromanović
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Dvojica istaknutih branitelja koji se dosljedno zalažu za objavu registra branitelja i odvajanje stvarnih od onih koji to nisu bili drukčije gledaju na sastanak premijerke s predstavnicima braniteljskih udruga.

Ante Kotromanović, predsjednik Savjeta za branitelje SDP-a i saborski zastupnik, uvjeren je kako je to bio naručeni sastanak. Vlada je preko braniteljskih udruga željela dobiti potporu za svoj čvrsti stav da se registar branitelja ne treba objaviti. To je vidljivo, tvrdi Kotromanović, i iz toga što iz vladinog priopćenja nije vidljivo da su neki od predsjednika udruga na sastanku iznijeli i jasan stav da oni podržavaju objavu registra.

Ako je točno da priopćenje Vlade o tome sastanku prije objave nisu vidjeli svi njegovi sudionici, onda je to priopćenje običan pamflet.

Branko Borković, mladi Jastreb, inače član Udruge dragovoljaca domovinskog rata kojoj je na čelu Ivan Milas, kaže kako ima dojam da neočekvanu objavu registra branitelja Vlada nipošto ne treba tumačiti kao napad na sebe.

- Složio bih se s konstatacijom da tu objavu vlada koristi kao “dudu varalicu” kako bi kreirala politički sukob koji ne postoji i odvratila pažnju javnosti s ekonomskih problema koje mora rješavati.

Među predstavnicima udruga koji su bile na sastanku s premijerkom ima ljudi za koje Borković tvrdi da ne zna tko su ni zašto uzimaju sebi za pravo da govore uime branitelja.

- Neki od njih su u više navrata već ulazili u sferu politike što udruge ne smiju činiti - tvrdi.

Borković također podsjeća da ne zna tko je kreirao registar branitelja čijoj objavi se premijerka tako žestoko protivi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:06