AFERA 'MASONI'

BOŠNJAKOVIĆ OSOBNO OTIŠAO DO GAJEVE I IZRAVNO PITAO JELENIĆA HOĆE LI OTIĆI Glavni državni odvjetnik otkrio što je odgovorio ministru pravosuđa

Zagreb, 041018. Markov trg.
Sabor.
Sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.
Na fotografiji: Drazen Jelenic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Dražen Jelenić

 

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić kaže kako će uskoro objaviti odluku o tome hoće li na poziv ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića dati ostavku na dužnost.

Ministar Bošnjaković je razgovarao s glavnim državnim odvjetnikom i to nakon što je otkrio da je ovaj mason. Ministar nije otkrivao detalje njhovog razgovora, ali je medijima izjavio kako smatra da je članstvo u tajnoj organizaciji - što masoni jesu, nespojivo s dužnosti glavnog državnog odvjetnika jer može dovesti u sumnju njegovu nepristranost, te da zato očekuje njegovu ostavku.

Jelenić, međutim, u tome ne vidi razlog za svoj odlazak. Uostalom, u prvoj izjavi N1 televiziji je i kazao da nema namjeru odstupiti. Prema našim informacijama i danas prije podne Bošnjaković je telefonski razgovarao s Jelenićem, a dogovoreno je bilo da će mu se ovaj javiti poslije podne.

No, ministar je osobno otišao do glavnog tužitelja u prostorije DORH-a u Gajevoj ulici i u četiri oka ga pitao namjerava li otići. Jelenića smo pitali kako je izgledao njihov razgovor, no odgovorio je da nije spreman ni sa kime podijeliti o čemu su razgovarali on i ministar.

- Vidjeli smo se i dogovorili da ću mu javiti kada donesem odluku. Što sam odlučio uskoro ću i javno objaviti - kazao je Jelenić.

Izdvajamo