PORUKA S KAPTOLA

BOZANIĆ ČESTITAO MILANOVIĆU 'Gospodine izabrani Predsjedniče, zazivam Božji blagoslov na Vas i Vašu službu'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 09.01.2020. u 14:41

Zagreb, 241219.
Katedrala.
Nadbiskup kardinal Josip Bozanic predvodio je misu polnocku. Na fotografiji: Josip Bozanic. Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Josip Bozanić

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je u četvrtak izabranom predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću istaknuvši važnost suradnje Crkve i države u interesu hrvatskog naroda.

S novom dužnošću preuzima se teret nimalo lake odgovornosti, što zaslužuje ohrabrenje i suradnju svih članova i sastavnica društva, ističe Bozanić u čestitki izražavajući Milanoviću najbolje želje za visoku dužnost koja mu je povjerena, a koja uključuje brigu za boljitak hrvatskoga naroda i svih hrvatskih građana.

Crkva i država, ističe kardinal, pozvane su na suradnju i dijalog da bi se u hrvatskom društvu promicali sloga i pravda, mir i napredak.

"Taj dijalog teži jačanju međusobnog poštovanja i razumijevanja kao i sprječavanju ili ispravljanju eventualnih nesporazuma, imajući uvijek pred sobom iste interese, a to su ljudi, napose oni najugroženiji, kao i zajedničko dobro", navodi kardinal.

Na općeprihvaćenom i čvrstom temelju hrvatskog identiteta, što ga obilježava bogata tradicija prožeta kršćanstvom, moguće je bez bojazni i ugroženosti njegovati slobodu i ljepotu razlika u mišljenjima, pogledima i stvaralačkom življenju te otvorenost za suradnju i prijateljstvo sa svim narodima, poručuje Bozanić uz zaključak:

S tim mislima, gospodine izabrani Predsjedniče, zazivam Božji blagoslov na Vas i Vašu službu te zagovor Blažene Djevice Marije, koju naši pradjedovi nazvaše »Fidelissima Mater Advocata Croatiae – Najvjernija Majka Odvjetnica Hrvatske«.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo