'SVE FUNKCIONIRA'

BOŽINOVIĆ PREDSTAVIO SVE NOVITETE OKO REGISTRACIJE VOZILA 'Od danas se sve obavlja na jednom mjestu, usluga je brža, jednostavnija, ali ne i skuplja'

 
 Bruno Konjevic / CROPIX

ZAGREB - Građani od danas vozila mogu registirati na jednom mjestu. Ne moraju više dolaziti na šaltere policijskih postaja, čime smo cijelu proceduru olakšali, smanjili gužve, a i omogućili preraspodjelu djelatnika MUP-a na poslove gdje treba više izvršitelja. Temelj svega su izmjene Zakona o sigurnosti na cestama. S jučerašnjim danom je na snagu stupio na snagu pravilnik o registracijama i oznakama vozila koji daju mogućnost zbog koje smo se danas okupili. Godišnje u Hrvatskoj imamo oko 140 tisuća prvih registracija, oko 290 tisuća su poslovi vezani za promjenu vlasništva i oko 250 tisuća zamjena prometnih dozvola. Upravo u ovim segmetnima planiramo ostvariti najveće financijske i vremenske uštede", rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji za novinare u Stanici za tehnički pregled vozila predstavljajući novinu u poslovima registracije vozila, prenosi Dnevnik.hr.

"Što se tiče produženja vozačkih dozvola, procedura i cijene ostaju iste. Uvodi se novi izgled obrasca prometne dozvole, vraćamo grb na dozvolu. Izašli smo u susret motociklistima, tako da su njihove registarske pločice smanjene, dimenzije su sada 180 x 180 milimetara, s tim da ćemo s primjenom krenuti 20. svibnja, dok se potroše pločice koje imamo na zalihama. Prva registracija motornog vozila bit će moguća u stanici za tehnički pregled koja nije u registracijskom području vlasnika, što je također izlazak u susret građanima", iznio je ministar.

- Važno je napomenuti da MUP ostaje vlasnikom svih evidencija, s tim da ih stanice mogu koristiti i unositi podatke. Ukinuto je 1000 kuna kaucije za izvozne pločice. Zajedničkim radom izvršili smo važnu reformu da usluge ostvare brže, jednostavnije, da ih to ne košta skuplje", rekao je te dodao da cijela vlada nastavlja dalje u smislu reformskih poteza i pojednostavljenja.

Zagreb, 020118.
Ministar unutarnjih poslova Davor Bozinovic na konferenciji za medije u Stanici za tehnicki pregled vozila predstavio je novine u poslovima registracije vozila, koje se od 1. sijecnja 2018. prenose na stanice za tehnicke preglede vozila.
Na fotografiji: tehnicki pregled vozila.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX

"Ovo već funkcionira, krenuli smo rano ujutro. Prvi pregledi po novom modelu obavljeni su već u 6 sati ujutro prema informacijama koje imam. Idemo dalje u smislu pojednostavljenja procedura. Trenutačno u Ministarstvu radimo na informatičkom rješenju kojim bismo se povezali s HAK-om da evidencije onih koji polože ispit budu odmah dostupne, tako da se više ne mora donositi uvjerenje o položenom vozačkom", rekao je Božinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:49