POSLJEDNJE ODLUKE

BOŽO PETROV NEĆE NA MEGDAN MILANOVIĆU I PLENKOVIĆU U najvažniju političku arenu šalje Orepića

 Goran Mehkek / CROPIX

Unatoč tome što Božo Petrov smatra da bi kao lider Mosta i jake političke opcije, trebao sudjelovati u TV dvoboju šefova dvaju najžešćih političkih protivnika Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, ipak, nema namjeru s njima na megdan u najvažnijoj političkoj areni.

Umjesto sučeljavanja u 1. izbornoj jedinici, o čemu se spekuliralo posljednjih tjedana, Petrov će, kako neslužbeno saznajemo, nositi listu u svom rodnom kraju, Dubrovačko-neretvanskoj županiji i dijelom Splitsko-dalmatinskoj, a Mostovu borbu u najoštrijoj jedinici prepustit će Vlahi Orepiću. Lani se, podsjetimo, s konkurencijom u 1. borio Drago Prgomet i osvojio tri mandata. U Mostu su procijenili da je Orepić u svom ministarskom mandatu politički dovoljno ojačao da se može nadmetati s Milanovićem i Plenkovićem.

Ovaj put Petrov neće biti na začelju, nego će biti prvi na listi. “Petrov je Mostov kandidat za premijera pa je logično da to bude jasno vidljivo i na listi”, objasnio je glasnogovornik Mosta Miroslav Šimić. Za prijevremene izbore na dnu liste neće biti ni Ružica Vukovac kojoj je na prošlim izborima nedostajalo 0,5 posto glasova da uđe u Sabor - a tu su nepravdu kasnije ispravili prepustivši joj saborsko mjesto Tomislava Panenića kad je postao ministar gospodarstva.

Kao što lani u Mostu gotovo do posljednjeg trena nisu znali hoće li se natjecati u svim izbornim jedinicama, tako je i ove godine sastavljanje ostavljeno do zadnjeg roka. Šimić nije bio voljan otkriti detalje, ali je napomenuo da Most ima veliki broj zainteresiranih kandidata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 07:39