ZAGREB - Tijekom 2008. godine Hrvatska je bila na nogama zbog dizanja cijena hrane, posebice kruha i mlijeka kao osnovnih socijalnih artikala na koje su potrošači uvijek osjetljivi.
Pekari su tada rast cijena opravdavali iznimno visokom cijenom pšenice koja se otkupljivala za 1,5 kuna po kilogramu, rastom cijena nafte i svih drugih troškova. Danas nešto više od godinu dana od tih velikih potresa cijene pšenice i brašna niže su 40 posto, dogodio se i veliki pad cijena naftnih derivata, no cijene kruha za krajnjeg kupca u trgovini nisu se snizile.
Mali pekari u boljoj pozicij
Cijene su zamrznute i za sada ih pekari nemaju namjeru snižavati, iako im je prodaja, posebice u dijelu skupljih vrsta kruha, drastično počela padati. Komentar pekara o tome zbog čega pad cijena sirovina - pšen...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....