UZ OMILJENE NOVINE

BRITANSKI VELEPOSLANIK JUTRO DOČEKAO U 'KOCKASTOM' IZDANJU 'Održao sam obećanje, a Vatrenima hvala - olakšali su mi život! Žena mi je Francuskinja'

 
 Twitter

Britanski veleposlanik u Hrvatskoj Andrew Dalgleish jutro nakon poraza svoje momčadi u polufinalu od Hrvatske fotografirao se odjeven u Mandžukićev dres i kockaste čarape listajući Jutarnji list.

U poruci na Twitteru obratio se hrvatskom veleposlaniku u Londonu Igoru Pokazu, ali i otkrio da je jutro dočekao u 'hrvatskom izdanju' zbog obećanja kojeg su dali u programu BBC-ja.

- Obje ekipe ostavile su srca na terenu, ali vaša je bila bolja. Obećao sam jučer na BBC-ju da ću do kraja održati svoj dio obećanja... Sretno u finalu! - napisao je.

Naime, tijekom intervjua BBC-ju hrvatski ambasador u Londonu i Dalgleish obećali su jedan drugom da će onaj čija momčad izgubi idući dan odjenuti boje protivničke momčadi.

Inače, obitelj britanskog ambasadora u Hrvatskoj ovo prvenstvo dovelo je u najneobičniju moguću situaciju. Njegova supruga je Francuskinja, on Englez, njihova dva sina se, kako kaže, osjećaju jednako Englezima i Francuzima, a punica je - Belgijka.

- Kao što možete i pretpostaviti, kod nas je preksinoćnja večer bila puna tenzija. Supruga je, dakako, navijala za svoje, a sinovi su se podijelili. Stariji, James, navijao je za bakinu ekipu, Belgijce, a mlađi, Charles, zaboravio je da je četvrt i Belgijac i bio je sto posto uz mamu - ispričao je jučer uoči utakmice s Englezima novinarima Jutarnjeg lista Dalgleish.

Jutros, nakon pobjede Hrvatske nad Engleskom, objavio je poruku na Twitteru referirajući se upravo na činjenicu da mu je supruga Francuskinja.

- Nogomet se ipak ne vraća kući... Žao mi je Engleske, ali je Hrvatska pokazala više srca i borbe. Sretno u finalu! (A i život kod kuće ste mi pojednostavili (žena mi je Francuskinja) - napisao je Dalgleish.

Dalgleish je veleposlanikom za Hrvatsku imenovan u kolovozu 2015., a poziciju osmog veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Hrvatskoj preuzeo je u srpnju 2016. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:25