PORUKA?

“Brkić se našalio kad je rekao da će biti premijer”

Zagreb, 200318
U sredisnjici HDZ-a na Trgu Zrtava fasizma, odrzana je sjednica predsjednistva stranke.
Na fotografiji: Milijan Brkic
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX

- Ja kada budem premijer, onda ću o tome razmišljati - tim je riječima potpredsjednik Sabora i zamjenik šefa HDZ-a Milijan Brkić novinarima jučer odgovorio na pitanje je li premijer Plenković trebao prihvatiti ostavku ministrice  Gabrijele Žalac.

Taj Brkićev ležerni odgovor odmah je privukao pozornost nekih, pogotovo zbog činjenice što se Plenkovićev zamjenik od izbijanja afere SMS prilično držao po strani - izbjegavao je istupe u javnosti, a rijetko se pojavljivao čak i na stranačkim događanjima. Tek povremeno bi objavio nešto na svom Facebook profilu. Oni koji bolje poznaju Brkića tvrde da u tom njegovu komentaru ne treba tražiti neku pozadinu.

- Milijan Brkić bio je sklon pošalicama i ranije, pa me ne čudi takav njegov komentar slučaja ministrice Žalac. To je njegov izričaj, on tako funkcionira - kaže jedan član stranke blizak zamjeniku šefa HDZ-a, podsjećajući i na ranije slične Brkićeve objave, te na činjenicu da se u svojim objavama, pa i istupima često koristi narodnim poslovicama.

- Brkić je sigurno odahnuo što ga se dalje ne spominje u aferi SMS. Nema sumnje da će se on i dalje boriti za svoj utjecaj u stranci, ali ovakve njegove komentare ne bih povezivao s tim. Znao je davati takve komentare čak i kad je bio u jako neugodnim situacijama, pa kako ne bi sada kad se bura oko njegove uloge u aferi SMS stišala. Sad se vjerojatno poslije dulje vremena ponovno osjeća sigurnije u stranci - komentirao je jedan HDZ-ovac.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo