BOŽINOVIĆ SE POHVALIO

‘Broj putnika na graničnom prijelazu manji je za 42 posto, to je potvrda koliko nam je most bio nužan‘

Voditelj Odjela za promet Hrvatskih cesta Slaviša Babić rekao je kako će za Pelješki most ovaj i sljedeći tjedan biti udarni

Davor Božinović

 Damjan Tadic/CROPIX

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u petak kako je dva dana nakon otvaranja Pelješkog mosta za promet, u jeku turističke sezone, broj putnika na graničnom prijelazu Klek manji za 42 posto u odnosu na prošli tjedan.

"To je potvrda koliko nam je izgradnja mosta bila nužna, ne samo za naše ljude, već i strane turiste u Hrvatskoj", napisao je Božinović na Twitteru.

Voditelj Odjela za promet Hrvatskih cesta Slaviša Babić u srijedu je rekao kako će za most ovaj i sljedeći tjedan biti udarni.

Pelješki most, jedan od najvećih projekata u EU-u i najveći u Hrvatskoj koji je financiran sredstvima Europske unije, svečano je otvoren u utorak navečer, a redovan promet u oba smjera preko mosta koji povezuje jug Hrvatske s ostatkom države krenuo je u ponoć.

Most prelazi preko morskog tjesnaca širine 2140 metara, dug je 2404 metra, s plovidbenim profilom ispod mosta 200 puta 55 metara.

Gospodarski je iznimno značajan za cijelu državu, ponajprije Dubrovačko-neretvansku županiju, a njegovim otvaranjem dokinut je teritorijalni diskontinuitet nastao prije više od 300 godina kad je tadašnja Dubrovačka republika prepustila dio obale Otomanskom carstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:29