NITKO NIJE ZVAO POLICIJU!

Brutalno pretučen: Mladom hokejašu slomili vilicu nakon svađe zbog djevojke

Novi slučaj nasilja među mladima. Ovaj put je žrtva reprezentativac i igrač Medveščaka, Zvonimir Lovrenčić (19). Policija je o incidentu obaviještena tek pred jutro, i to kad su im javili liječnici
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - Mladi hokejaški reprezentativac i igrač Medveščaka, Zvonimir Lovrenčić , pretučen je u nedjelju u dva sata ujutro nakon svađe zbog djevojke u kafiću Tim u Kačićevoj ulici. Pretukla su ga dvojica nepoznatih napadača.

Našli ga liječnici

Do incidenta je došlo nakon svađe i ‘prepucavanja’ između dvije grupe mladića, a 19-godišnji hokejaš prebačen je u bolnicu u polusvijesnom stanju gdje mu je zakazana operacija vilice.

Ono što šokira i policiji znatno otežava istragu je da nitko od prisutnih nakon napada nije pozvao policiju. Lovrenčić je, kako doznajemo, u kafiću bio s trojicom prijatelja, ali još nije poznato da li su ga napali kad je bio sam ili u njihovom društvu. Policija je o incidentu obaviještena tek pred jutro, i to kad su ih po službenoj dužnosti o teško ozlijeđenom mladiću obavijestili liječnici. Ako su eventualni prolaznici tada okrenuli glavu na drugu stranu, poziva ih se da se jave policiji i pomognu u istrazi.

Tek tada su s par sati zakašnjenja plavci mogli reagirati, no do tada na mjestu događaja više nije bilo ni sudionika ni svjedoka.

- Sada će nam biti teže, ali koliko smo uspjeli doznati riječ je o dvojici napadača mlađe životne dobi i za njima tragamo - rekla je Jelena Bikić iz zagrebačke policije, dodavši kako i oni imaju saznanja da je tučnjavi prethodila svađa.

Zvonimir Lovrenčić je hokejaš prve momčadi Medveščaka i mlađi brat hokejaša istog kluba Marka Lovrenčića. Visok je 171 centimetar, težak 77 kila, a ljevoruki je napadač. Marko također detalje napada u trenutku današnjeg razgovora nije znao.

- Ne znamo još sve pojedinosti pa bih vam lagao kada bih govorio o detaljima napada. Brat mi je u bolnici, ima teške ozljede glave i čeljusti. Shvatite me, to je sve što vam mogu reći u ovom trenutku - kratak je bio Marko koji je, kao i njegov brat Zvonimir, standardni hrvatski reprezentativac, a donedavno je bio i prvotimac Medveščaka.

Teško komunicira

S detaljima tučnjave nisu upoznati ni policajci, iako su nakratko uspjeli razgovarati sa Zvonimirom.

- On se sjeća samo prvog udarca nakon kojeg je pao. Općenito se čitavog događaja sjeća u magli - rekla je Jelena Bikić. Doznajemo da je mladi hokejaš teško ozlijeđen pa tijekom današnjeg prijepodneva nije mogao komunicirati s okolinom. Svijesti je dolazio tek u kraćim periodima.

U klubu Medveščak, jedinom sportskom partneru UNICEF-a u Hrvatskoj, zgroženi su napadom i apeliraju da se zaustavi nasilje u društvu. Tako su na današnjoj utakmici protiv slovenskih Jesenica minutom šutnje odali počast svim žrtvama nasilja pa tako i Zvonimiru. Uz njih je kao i uvijek bila prepuna dvorana Doma sportova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:19