IMENOVANJE TOMISLAVA KOVAČEVIĆA

BURA U LIČKOM HDZ-u ZBOG NOVOG RAVNATELJA PLITVICA Ljudi oko Darka Milinovića ogorčeni na stranačku središnjicu, neki zaprijetili vraćanjem iskaznica

Arhiva / HANZA MEDIA

Novi ravnatelj javne ustanove Plitvička jezera, prema informacijama Jutarnjeg, bit će HDZ-ovac Tomislav Kovačević kojeg bi ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić ovih dana trebao imenovati šefom našeg najvećeg nacionalnog parka.

Grupa oko Milinovića

Riječ je o voditelju Lokalne akcijske grupe LAG Lika te predsjedniku Mreže za održivi razvoj Hrvatske, o čijem se imenu kao budućem šefu Plitvičkih jezera prilično šaputalo u ličkim kuloarima, usprkos tome što navodno nije imao podršku ličkog ogranka vladajuće stranke koji je, tvrdi se, pretendirao da šefica postane sadašnja v. d.ravnateljice i dugogodišnja zaposlenica parka Antonija Dujmović.

Prema našim informacijama, lički HDZ-ovci, posebno oni oko Darka Milinovića, predsjednika ličko-senjskog županijskog odbora HDZ-a, u srijedu su vrlo loše dočekali vijesti o imenovanju Kovačevića za novog šefa Plitvica.

Dva ugovora s NP-om

Činjenicu da nije pobijedio njegov kandidat Milinović, među ostalim, tumači kao još jedan dokaz da nije na “istoj liniji” s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem, a na sastanku predsjedništva ličkog ogranka stranke u srijedu navodno su pojedini članovi prijetili kako su zbog imenovanja Kovačevića spremni čak i istupiti iz stranke. Inače, iako Kovačević ne dolazi iz sustava NP-a, dosad je s tom javnom institucijom surađivao najmanje dvaput: sada, kao predsjednik ili član raznih udruga, ima najmanje dva važeća poslovna ugovora potpisana s parkom.

Jedan se odnosi na posao koji je NP za mandata v. d. ravnateljice Dujmović sklopio s udrugom Lika Coop, vrijedan 200 tisuća kuna. Potpisnik ugovora uime udruge je upravitelj Tomislav Kovačević, a posao se odnosi na nabavu telećih polovica autohtone hrvatske pasmine buša. Natječaj za ravnatelja Plitvičkih raspisan je potkraj studenoga, a na njega se javilo 10 kandidata.

Izdvajamo