VELIKO NEZADOVOLJSTVO

BURA U SISKU 'Podnesite svi ostavke, županija se ne može voditi iz zatvora'

 Davor Pongračić/CROPIX

SISAK - Vrlo burno bilo je na sjednici Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije održanoj u petak popodne, prvoj sjednici Skupštine otkako je županica Marina Lovrić Merzel u istražnom zatvoru.

Oporba je iskoristila tu činjenicu i preko Marijane Petir (HSS) i Ive Žinića (HDZ) zatražila da svi vladajući podnesu ostavke, misleći na dožupane, pročelnike, vijećnike, jer su dizali ruke i podržavali županičine odluke i jer je nenormalno da se jedna županija vodi iz zatvora.

- Nije normalno da se jedna županija vodi iz zatvora, budite korektni i odgovorni, podnesite ostavke i idemo na prijevremene izbore, rekao je Ivo Žinić iz HDZ-a. - Ja sam zakonito ovlašten da vodim županiju, odlukom županice, te zajedno sa svim dužnosnicima i zaposlenicima županijske uprave činim sve da ova županija djeluje normalno, da se ne zaustave projekti koji su u tijeku. Ne mislim podnositi ostavku, jer imam znanja i sposobnosti raditi u interesu boljitka svih građana, odgovorio je dožupan Zdenko Vahovec, koji je odlukom županice iz zatvora određen da ju zamjenjuje. Vijećnica Marijana Petir rekla je kako županica nije na izletu nego u zatvoru, da je Vahovec ne može zamjenjivati neograničeno vrijeme, da je skandalozno da se njoj iz proračuna kojeg je potkradala isplaćuje plaća, te je upitala dožupana Vahovca:

- Da li se konzultirate o svojim odlukama sa županicom u zatvoru, jer ste i dalje njoj odgovorni, ona vas je odredila da ju zamjenjujete. Međutim, ostala je bez odgovora.

Odgovarajući na pitanje vijećnika Dražena Pejakovića (HSS) da li članovi županičinih savjeta i savjetnici razmišljaju o ostavci i povratku novca koji im se isplaćuje svaki mjesec pa čak i sada kada je u zatvoru županica koju trebaju savjetovati, dožupan Vahovec rekao je kako savjeti obavljaju posao iz djelokurga svojih ovlasti, te da su na snazi odluke o njihovu osnivanju, koje su donijeli županica i Županijska skupština. Dožupan Vahovec istaknuo je da je županijski proračun stabilan i likvidan, te da nije zaustavljen niti jedan od brojnih projekata (ceste, škole, pruge, bolnice) započet prošle godine. - I to je pokazatelj da je stanje u županiji normalno, iako je županica u zatvoru, rekao je Vahovec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 04:16