SLAVIO ZA 40 GLASOVA

'BURIĆ JE MORAO POBIJEDITI MILOM ILI SILOM' HDZ-ovac Huis ulaže prigovor na rezultat u Belišću

 Dragan Matić / CROPIX

BELIŠĆE - Nema mira u Belišću niti nakon ponovljenih izbora za gradonačelnika nakon kojih je HDSSB-ov Dinko Burić pobijedio HDZ-ovog Dinka Huisa za 40 glasova. Iz Huisovog izbornog stožera najavili su prigovor na rezultate izbora zbog „velikih nepravilnosti i kršenja izbornih pravila od strane promatrača HDSSB-a.“

Podsjetimo, izbori za gradonačelnika Belišća odlukom Ustavnog suda ponovljeni su na biračkim mjestima u OŠ Ivana Kukuljevića i Dječjem vrtiću Maslačak, na kojem je prema tvrdnjama HDZ-ovaca bilo najviše pritisaka na birače od strane HDSSB-ovih promatrača.

„Oni su na samom biračkom mjestu ili neposredno ispred direktno agresivnim pristupom i presijom prema biračima, s kojima su u pravilu bili u komunikaciji iako je to promatračima zabranjeno i o kojima su vodili popise, utjecali na slobodno izjašnjavanje birača, a time i na konačan rezultat. Sve to događalo se uz toleranciju predsjednika biračkog odbora, a nije prestajalo niti nakon usmene opomene predsjednika Gradskog izbornog povjerenstva. Stoga ćemo uložiti prigovor. Ne možemo se oteti dojmu da je izbore u Belišću kandidat HDSSB-a morao dobiti milom ili silom,“ stoji u priopćenju izbornog stožera Dinka Huisa, gdje su razočarani i GONG-om, kojeg su pozivali da pošalje svoje promatrače u Belišće, no oni to nisu učinili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 18:57