VELIKO ISTRAŽIVANJE

Čak 75% podupire objavu poreznih lista: Da se pogodovalo politički podobnima, smatra i svaki drugi birač HDZ-a

Objava porezne liste dužnika kod građana je naišla na odobravanje, pokazuje istraživanje koje je za Dnevnik Nove TV provela agencija Ipsos Puls.

Čak 75 posto građana podupire, a njih tek 19 posto ne podupire objavu poreznih dužnika. U nizu, za vladu crnih i negativnih brojki, ovo je prvi potez u posljednjih nekoliko mjeseci koji doživljava tako veliku potporu. Uz 83 posto birača Kukuriku koalicije, i HDZ-ovi birači, njih 67 posto, podupire objavu liste dužnika.

Muškarci za objavu

Najveći zagovaratelji liste dužnika su muškarci (80 posto), mladi do 30 godina (83 posto), stanovnici Zagreba i okolice te visokoobrazovani građani (80 posto). Svaki drugi građanin uvjeren je da će nakon objave naplata poreza biti bolja, dok njih 40 posto misli da se ništa neće promijeniti. Protiv objave je, pokazalo je istraživanje, svaka četvrta žena (24 posto), stanovnici sjevera Hrvatske te građani od 30. do 44. godine. U nenaplati poreza većina građana misli da se pogodovalo politički podobnima ili osobama bliskima vlasti.

Pogodovalo im se!

To misli 57 posto birača, dok svaki treći građanin misli da se pogodovalo velikim dužnicima. Da se pogodovalo politički podobnima, smatra i svaki drugi birač HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:46