POKVARENO PROLJEĆE

Čeka nas još tjedan dana oblaka, kiše i vjetra. Za vikend znatno niže temperature

 Marko Miščević/CROPIX

ZAGREB - Nemojte još spremati svoje debele majice i kapute - trebat će vam. Iako smo dobrano zagazili u proljeće lijepo vrijeme daleko je od horizonta.

Za vikend nas očekuje hladno i vjetrovito vrijeme, a poboljšanje se ne očekuje niti sljedećeg tjedna. Osim što će živa past nešto niže nego što smo navikli za svibanj, vikend će obilježiti i kiša te povremeni pljuskovi. Temperatura će biti između tri i šest stupnjeva niža dok će dnevni 'maksimalac' rijetko kada prijeći deset Celzijevih stupnjeva koliko se najavljuje u Osijeku.

U Državnom hidrometeorološkom zavodu ističu kako će u petak biti djelomično sunčano i malo toplije, ali će uz promjenljivu naoblaku ponegdje biti malo kiše ili kratkotrajnog pljuska s grmljavinom.

Češća kiša očekuje se u Gorskom kotaru i Lici, unutrašnjosti Dalmacije, te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u prvom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, a na Jadranu slabo do umjereno, prema kraju dana i jako jugo i jugozapadnjak.

Ako ste mislili vikend povesti na otvorenom, recimo na koncertu Metallice, preporučamo da se toplije odjenete te pored sebe uvijek imate kišobran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 22:36