RIJEŠENA ZAGONETKA

ČELNIK ŽUPANIJSKOG SUDA U ZAGREBU IVAN TURUDIĆ POTVRDIO 'Svih 11 stranica iskaza noćnih dama pohranjeno je na sudu'

 Neja Markičević / CROPIX

Iskazi prostitutki na 11 stranica sudskog spisa iz 2011. godine ipak nisu nestali i pohranjeni su u zagrebačkom Županijskom sudu. Potvrdio nam je to sudac Ivan Turudić, predsjednik zagrebačkog Županijskog suda.

Navedeni iskazi bili su dio sudskog spisa, ali su posebnim rješenjem tadašnjeg istražnog suca izdvojeni u poseban omot. Kad se ustanovilo da nedostaje tih 11 stranica iskaza, pokrenuta je interna istraga i u Općinskom kaznenom sudu i na zagrebačkom Županijskom sudu i ustanovljeno je da su ti iskazi u kojima su imena klijenata koji su koristili usluge prostitutki izdvojeni iz spisa u posebnom omotu i sačuvani su na zagrebačkom Županijskom još 2011. godine. Da tih 11 stranica nedostaje, utvrđeno je ovoga tjedna kad je buknula afera oko nestanka spisa u Državnom odvjetništvu nakon objave u Nacionalu, a u vrlo kratkom roku ovih dana je ustanovljeno da su ti dijelovi spisa zasebno pohranjeni, kako je to tada i nalagao Zakon o kaznenom postupku.

I dok je ta zagonetka riješena, i dalje je u tijeku rekonstrukcija spisa u tužiteljstvu kako bi se ustanovilo što se dogodilo s tužiteljskim spisom o “curenju informacija”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:07