NEMILOSRDNI SUSTAV

CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB OD OVE BAKE BEZ STRUJE I VODE TRAŽI 50.000 KUNA! 'Odakle?! Pa ja nemam ni tisuću kuna...'

 Screenshot/RTL

Centar za socijalnu skrb frapirao je baku Ljubicu Trninić poslavši joj račun od - 53.000 kuna! U čemu je kvaka? Baka je godinama primala socijalnu pomoć, ali sustav socijalne skrbi u Virovitici sad se sjetio da baka Ljubica već deset godina na tu pomoć nema pravo jer je sa sinom i kćeri potpisala ugovor o uzdržavanju, piše RTL . Na kraju su joj pripisali 13 posto kamata i sudske troškove i na kraju su došli do cifre od 53.000 kuna. Cijeli slučaj je na sudu, a gospođa Trninić priznala je da nema šanse da plati taj iznos.

- Zamislite vi, kad se ja ovakva bolesna probudim, ja samo mislim na njih, odakle ću dati. Pa uzet će mi ovo sirotinje - žali se Ljubica Trninić za RTL .

- Odakle?! Pa ja nemam tisuću kuna da me okreneš. Pa ja imam obiteljsku mirovinu - kaže baka Ljubica.

Njezina mirovina iznosi 1800 kuna, a u kući nema ni struje ni vode. Sin Damir je radno nesposoban, i jedini izvor prihoda mu je - socijalna pomoć. U nekoliko navrata su se žalili - bez uspjeha.

S druge strane, u telefonskom razgovoru ravnateljica virovitičke ispostave Centra za socijalnu skrb nam je rekla da su propisi su jasni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 13:18