golemi interes

Česi se opet spremaju za masovni dolazak na Jadran: Više od 20.000 kupilo je kartu za popularni ‘žuti vlak‘

Osim do Rijeke, ove godine RegioJet je uveo liniju i za Split, a vlak će prolaziti i Zagrebom, ali i Budimpeštom
Vlak češke kompanije Regiojet
 Boris Kovacev/Cropix

Preko 20 tisuća Čeha već je kupilo kartu za poznati češki žuti vlak tvrtke RegioJet, koji će prve putnike na Jadransku obalu početi dovoziti 28. svibnja. Za razliku od lani, kad su Česi imali mogućnost vlakom stizati isključivo do Rijeke, ove godine uvedena je linija i za Split, a vlak će prolaziti i Zagrebom, ali i Budimpeštom.

Kako su poručili iz ove tvrtke, interes za sve njihove linije, pa tako i onu prema Hrvatskoj, iz tjedna u tjedan raste za 25 posto, a već ovaj tjedan RegioJet je dostigao broj putnika kakav su lani imali tek sredinom mjeseca rujna pa u ovom željezničkom operateru vjeruju u nastavak dobrog prometa.

image
Putnici u vlaku
Boris Kovacev/Cropix

Kad je u pitanju Hrvatska, dnevno se prema jadranskim destinacijama prodaje i do 400 karata, a cijene su i ove godine pristupačne - od 23 pa do 50 eura u jednom smjeru, ovisno o relaciji i vrsti sjedala. Vlakovi i ove godine voze jednakim rasporedom kao i lani - iz Praga polaze popodne u 16:46, u Rijeku dolaze drugi dan u 10:13 ujutro, a u Split u 13:44 sati.

Kad je u pitanju povratak, vlak iz Splita polazi u 15:51, iz Rijeke u 19:55, a u Prag dolazi drugi dan nešto iza 13 sati.

U lipnju i listopadu vlakovi će na relaciji prema Hrvatskoj voziti triput tjedno, dok će linija u srpnju i kolovozu voziti svakodnevno.

image
Vlak češke kompanije Regiojet na liniji Prag - Rijeka
Boris Kovacev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 00:18