10 POZITIVNIH

Cijeli MIOC prelazi na online nastavu zbog prodora korone: ‘Ne znamo kako je došlo do zaraze‘

Nastava će im se odvijati po rasporedu kao da su u školi – ovaj tjedan poslijepodne, idući u jutro
Zgrada MIOC-a
 Ranko Suvar/Cropix

Zbog sedam covid-19 pozitivnih učenika i tri pozitivna nastavnika, zagrebačka XV. gimnazija od sutra prelazi na online nastavu. Trenutačno je u popularnom MIOC-u šest razreda u samoizolaciji.

Od A modela, odnosno nastave u školi, od utorka odustaje i prelazi na C model (nastavu na daljinu) čitava škola, odnosno učenici i nastavnici nacionalnog programa i međunarodnog IB programa. Nastava će im se odvijati po rasporedu kao da su u školi – ovaj tjedan poslijepodne, idući u jutro.

Online nastava u planu je idućih 14 dana, što znači da bi se učenici u gimnaziju vratili u utorak, 27. listopada. Naravno, ako to dozvoli situacija.

Kako doznajemo, takva je odluka donesena na prijedlog epidemiološke službe i uz suglasnost Gradskog ureda za obrazovanje.

Iz gimnazije apeliraju na učenike da za vrijeme online nastave borave kod kuće, ne kreću se bez velike potrebe po gradu, ne sudjeluju u neformalnih okupljanjima, ne okupljaju se u grupama, na rođendanima i slično. Podsjećaju da nose maske na javnim mjestima, a na roditelje se apelira da u tom smislu utječu na učenike, ne bi li se situacija u sljedeća dva tjedan normalizirala.

Prema riječima ravnateljice XV. gimnazije, Ljiljane Crnković, nije poznat zajednički nazivnik zbog kojega bi baš u toj školi došlo do ovakve situacije.

- Svi su u nosili maske, redovito smo dezinficirali prostor, držali razmak… Ne znamo kako je došlo do zaraze. Srećom, imamo doista kvalitetnu online nastavu, videokonferencijsku, jer smo velika škola i dosad smo imali hibridan model nastave, odnosno dio učenika boravio je u školi, a dio online, objašnjava ravnateljica gimnazije, čiju zgradu u ovoj školskoj godini pohađa oko 1700 učenika, od kojih je oko 650 učenika iz Gornjogradske gimnazije. Preseljeni su u XV. gimnaziju nakon potresa u Zagrebu, no prema riječima ravnateljice Ljiljane Crnković, među učenicima i nastavnicima Gornjogradske zaraženih zasad nema…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:55