POČELO JE

Cijene u perjanici hrvatskog turizma odletjele u nebo - kuglica sladoleda 3,5 eura, ćevapi 19... No, pravi šok je cijena kave: ‘Ići će još gore‘

‘Neke ćemo cijene možda malo povećavati, neke smanjivati, sve ovisi o potražnji. No, većina će ići prema gore‘

Rovinj

 Barbara Ban/Jutarnji
‘Neke ćemo cijene možda malo povećavati, neke smanjivati, sve ovisi o potražnji. No, većina će ići prema gore‘

Kako se bliži ljeto tako se u istarskim turističkim središtima sve više dižu cijene hrane i pića, i to u odnosu na lanjske poprilično visoke cijene. Već je uobičajena cijena od dva eura po kuglici sladoleda, i nitko se niti ne sjeća kada je bila niža. Mnogi ugostitelji čak kažu da će i tu cijenu dizati. Cijene pak velikog macchiata u Rovinju i Poreču dostigle su plafon - 3,5 eura, dok je espresso oko 1,80 eura!

U Puli je pak najviša cijena jedne velike kave s mlijekom oko 2,30 eura u centru grada. Čista zarada, rekli bi sami ugostitelji. Ista je priča i s Aperol Spritzom, pićem koje se praktički najviše konzumira ljeti na obali.

Realno, cijena decilitra pjenušca ili prosecca, decilistra mineralne i nešto aperola nije neka stavka, no ovo narančasto piće drži svoju cije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 16:09