HOK NE DA SUGLASNOST FAST FOOD LOKALU

‘Ne znam što odvjetnicima smeta moja pečenjarnica’

 Konjević/CROPIX

Dubravka Dragun ušteđevinu je uložila u opremanje lokala u Koturaškoj kako bi 1. svibnja mogla otvoriti fast food lokal Kraljice.

Skupila je dozvole, prostor uzela u najam na 10 godina i trudila se sve urediti prema najvišim EU standardima.

Najam već plaća

Radovi su tekli prema planu. Trebalo je postaviti još samo ventilacijski sustav i Kraljice bi bile spremne za otvorenje. No, tu je zapelo. Obrt se nalazi u zgradi u kojoj je Hrvatska odvjetnička komora suvlasnik. Iz Komore ne daju suglasnost za postavljanje cijevi za ventilaciju, pa Dub-ravka već pola godine plaća najam za zaključani prostor vrijedan više od 35.000 eura.

- Dimnjak prolazi oko 70 centimetara od prozora Komore i postoji opasnost od širenja buke i smrada - pojasnila je Irena Nakić iz HOK-a. Tvrde i da je vlasnica obrta bez suglasnosti suvlasnika zgrade nasilno postavila dimnjak. Dubravka kaže da je projekt za sustav ventilacije napravljen profesionalno.

Potjerali radnike

- I u Gospodarskoj komori su mi rekli da ne trebam ishoditi dodatni akt za postavljanje odsisnog sustava. No, kad su radnici postavljali sustav, Darko Horvat iz HOK-a ih je potjerao - objašnjava.

- Ne razumijem zašto im to toliko smeta. Samo želim pošteno raditi. Ne znam što da više poduzmem, natežemo se već pola godine - razočarana je Dubravka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 08:59