ODVJETNIK ZORAN MARKOVIĆ

Ured uhićenog odvjetnika radio za ministra Polančeca

Koprivnica, 210110.Uskok je pokrenuo istragu protiv Damira Polanceca. Zvonko Beljo vlasnik krizevacke tvrtke Gradec preko koje je Podravka oprala deset milijuna kuna izravno tereti Damira Polanceca za krivicno djelo.Na slici: Damir Polancec daje izjavu za novinare ispred obiteljske kuce u Oruzanskoj ulici u Koprivnici.Foto: Nikola Wolf / Cropix
 Nikola Wolf / CROPIX

ZAGREB - Leo Andreis, predsjednik Odvjetničke komore Hrvatske u 11 sati nije imao informaciju da je Zoran Marković iz odvjetničkog ureda Marković&Plišo uhićen.

- Službeno sam na Korčuli gdje idem na Općinski sud i ujutro su me izvijestili iz tajništva Odvjetničke komore da pošaljemo svog predstavnika na pretragu ureda kolege Markovića u Ilici 1A. Službeno je bio spriječen i tajnik Hrvatske odvjetničke komore, pa je pretrazi nazočan kolega Ranko Pelicarić, bivši predsjednik Komore - kazao nam je Andreis.

Ranko Pelicarić javio nam se nakratko na mobitel i potvrdio da je u tijeku pretraga odvjetničkog ureda u neboderu na Ilici i prekinuo je vezu. Odvjetnik Zoran Marković angažirao je odvjetnika Rajka Čogurića za zastupanje.

Odvjetnički ured Marković&Plišo donedavno je imao sjedište u “Importanne Galeriji” na Iblerovu trgu, a sada je u neboderu na Ilici, kat ispod restorana “Sora” Ive Majoli. Prema podacima u registru Hrvatske odvjetničke komore u odvjetničkom uredu Marković&Plišo radi osam odvjetnika i šest odvjetničkih vježbenika.

Prošle godine dok je još na čelu Ministarstva godpodarstva rada i poduzetništva bio Damir Polančec Odjel računovodstva, financija i javnih nabava tog ministarstva sa odvjetničkim društvom Marković&Plišo sklopio ugovor o javnim uslugama u vrijednosti milijun kuna.

Ugovore za zastupanje s tim odvjetničkim društvom imala su i javna poduzeća “Hrvatske šume” za koje je prema ugovoru to odvjetničko društvo obavljalo usluge prikupljanja i analize zemljišnoknjižne dokumentacije za katastarske općine Pomer i Medulin i izradu pravnog mišljenja o vlasništvu “Hrvatskih šuma”.

Vrijednost tog posla bila je 200.000 kuna, a kao i za posao koje je to odvjetničko društvo obavljalo za Ministarstvo gospodarstva sredstva su bila osigurana iz državnog proračuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:21