NEDOSTAJAO IM JEDAN GLAS

Željka Antunović je spriječila plan SDP-a za objavu Registra

Iako HDZ ima većinu, oporba ga je uspjela nadglasati jer na sjednici nije bilo Josipa Friščića (HSS)
zagreb 080707.zeljka antunovic na presici sdp-a povodom prenamjene zemljista na otoku bracufoto damjan tadic /cropix-cropix-
 Damjan Tadić/ CROPIX

ZAGREB - HDZ-u je danas još jedan koalicijski partner okrenuo leđa kad je riječ o protivljenju objavi Registra hrvatskih branitelja . HSS-ovac Josip Friščić prije nekoliko dana izričito je rekao da treba službeno objaviti Registar branitelja, HSLS se ne protivi objavi, a danas se za objavu izjasnio i SDSS. HDZ je tako jedina je parlamentarna stranka koja se protivi objavi.

Glasovao po savjesti

Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost danas je, naime, zahvaljujući glasu Milorada Pupovca iz SDSS-a, donio zaključak kojim traži izmjenu zakona i objavu Registra.

- Nisam glasao ni protiv jedne stranke nego u skladu sa svojom savješću - rekao je Pupovac. Iako HDZ u svakom odboru ima većinu, danas ih je oporba ipak nadglasala jer na Odboru za unutarnju politiku nije bilo HSS-ovca Friščića.

Šef Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang kaže kako to ne znači da će do objave Registra doći.

‘Nisam ništa opstruirala’

- To nije odluka matičnog odbora za branitelje. Odluka Odbora ne prejudicira odluku Sabora - rekao je Hebrang.

Iako su Odbor za unutarnju politiku I Odbor za obranu danas održali zajedničku sjednicu zajedničke zaključke nisu donijeli jer je oporbi nedostajao jedan glas za objavu Registra.

U Odboru za obranu većinu je imao HDZ I oni su zaključili kako osuđuju objavu Registra. Protiv takvog su zaključka bili SDP-ovi članovi Odbora. Neki SDP-ovci ljutili su se na Željku Antunović, članicu Odbora za obranu koja je ranije otišla zbog čega im je nedostajao jedan glas da dva Odbora zajedno zatraže objavu Registra.. Antunović je rekla kako ništa nije opstruirala već je nakon dva sata morala ranije otići zbog privatnih obveza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:51