PODSTANARI REMETINCA

USKOK odlučio: Nevenka Jurak i Mladen Barišić pušteni da se brane sa slobode

Jurak i Barišić osumnjičeni u slučaju Fimi-Media, u kojem ih se tereti da su preko te tvrtke izvlačili novac iz javnih poduzeća i ministarstva

ZAGREB - Nevenka Jurak, vlasnica tvrtke Fimi-Media, te Mladen Barišić, nekadašnji HDZ-ov rizničar i šef carine, od večeras više nisu stanari zagrebačkog zatvora u Remetincu, javlja tportal.

Naime, Jurak i Barišić osumnjičeni u slučaju Fimi-Media, u kojem ih se tereti da su preko te tvrtke izvlačili novac iz javnih poduzeća i ministarstva, pušteni su da se brane sa slobode.

Takvu je odluku donio istražni sudac na Županijskom sudu u Zagrebu temeljem zahtjeva USKOK-a.

Podsjetimo, Nevenka Jurak, osnivačica i direktorica tvrtke Fimi-Media, uhićena je početkom kolovoza zajedno sa suokrivljenicima zbog optužbe da su izvukli 16,5 milijuna kuna iz javnih poduzeća i tvrtki koje su s njima poslovale.

U međuvremenu se u slučaju Fimi-Medije iznos izvučenog novca višestruko povećao, a USKOK je na prvo mjesto liste okrivljenika stavio bivšeg šefa Carine i bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića, bliskog prijatelja Nevenke Jurak.

Barišić je uhićen nešto kasnije pod sumnjom da je iz državnih tvrtki i ministarstava u korist tvrtke Fimi-Media 'izvukao' čak četrdesetak milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:11