KRAĐS JAVIH PODUZEĆA

Afera Fimi-Media: Kirin je 15., Sanader 16. okrivljeni

ZAGREB - Sanadera USKOK u aferi Fimi-Media tereti kao organizatora kriminalne grupe, odnosno za izvlačenje novca iz javnih poduzeća i državnih ustanova. Prema optužbi, kod njega je u gotovom novcu završilo blizu 30 milijuna kuna.

Redosljed istrage

Iako je Sanader uvršten među organizatore, zajedno s bivšim rizničarom HDZ-a Mladenom Barišićem i vlasnicom Fimi-Medije Nevenkom Jurak , bivši premijer u istrazi se vodi kao posljednji, 16-okrivljeni. Prije njega na popisu okrivljenika našlo se više direktora javnih poduzeća, navedenih u skladu s redosljednom prema kojem se istraga širila. No, na popisu se neposredno prije Sanadera kao 15-okrivljeni našao i prijašnji ministar unutarnjih poslova RH Ivica Kirin , protiv kojega je USKOK očito otvorio istragu, procijenivši da nema razloga za njegovim uhićenjem i pritvaranjem.

Ispitan u USKOK-u

Kirin je, podsjetimo, prije otprilike dva mjeseca ispitan u USKOK-u u predistražnoj fazi. Kirina se tereti za poslovanje MUP-a s Fimi-Mediom koja je u Kirinovu mandatu od te suradnje prihodovala oko 24 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:09