PEVECI NA SLOBODI

Nakon 192 dana pritvora prvo će otići na janjetinu

Više ne postoje okolnosti zbog kojih bi posrnuli tajkuni ostali iza rešetaka

BJELOVAR - Županijski sud u Bjelovaru ukinuo je jučer pritvor Višnji i Zdravku Pevecu . Supružnici, koje se terete za zloporabu položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju te povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, u bjelovarskom pritvoru proveli su 192 dana.

- Vi novinari ionako bolje od mene znate o čemu se ovdje radi - bio je jedini komentar Zdravka Peveca dok je sa suprugom Višnjom prebacivao nekoliko punih velikih vreća za smeće u prtljažnik auta Višnjina odvjetnika Čede Jakovljevića.

Manjkavo vještačenje

U tome im je pomogao mlađi sin Davorin. Zdravkov odvjetnik Veljko Miljević kazao je kako Peveci izlazak na slobodu planiraju proslaviti pečenim janjetom. Sutkinja Sadnra Hančić procijenila je kako su teške okolnosti djela, zbog kojih je Pevecima određen pritvor, prestale nakon svjedočenja vještaka Marijana Tomljanovića čiji je nalaz proglasila manjkavim.

Nove optužbe

Tužitelj Goran Gašpar najavio je žalbu zbog ukidanja pritvora, a tužiteljstvo u Bjelovaru jučer je podnijelo novi istražni zahtjev prema kojemu Pevece sumnjiče za dva dodatna kaznena djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 23:44