TAJNE ZATVORSKOG BRICE

'Petrač je bio na kare frizuri, a šiške sam skratio i Višnji Pevec'

79-godišnji Karl Krošelj već desetljećima šiša zatvorenike u bjelovarskom zatvoru

BJELOVAR - Hrvoje Petrač osjetno je smršavio u bjelovarskom zatvoru u kojem služi sedmoipolgodišnju kaznu za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i iznudu poduzetnika Miroslava Matkuna. Na Petrača, koji bi slast slobode trebao osjetiti u proljeće 2013. , naletjeli smo slučajno, radeći reportažu o bjelovarskom brici Karlu Krošelju koji već desetljećima šiša zatvorenike. Dok smo s bricom prolazili standardnu zatvorsku proceduru, u pratnji čuvara pojavio se Hrvoje Petrač, kojem je odvjetnik stigao u posjet.

Priča o buteljama

S bricom se dobro slaže, vidi se po kratkom susretu, i drago mu je što radimo priču o njemu. - Brico radi čuda - dobacuje Petrač u prolazu. - Gospodin Petrač voli kare frizuru. Mislim da mu najviše nedostaje vinograd, stalno pričao o svojim buteljama - komentira zatvorski brico nekoliko trenutaka nakon tog . Lagani snijeg koji je upravo počeo padati ne ometa Zdravka Peveca koji je počeo dnevnu šetnju zatvorskim krugom. Mnogo je poznatih faca u bjelovarskom zatvoru, primjećujemo.

Dolazili okovani

- Zdravko i ja živimo u istoj ulici, njega isto šišam - primjećuje brico usput, kao da je to potpuno normalno i samo po sebi podrazumijevajuće. Nedavno je skraćivao šiške i Višnji Pevec .

- Kad je vidjela da je susjeda Ljilja, njezina dugogodišnja frizerka, izašla u novinama, našalila se i rekla da ja ljude šišam već pola stoljeća, a nisam nikad imao intervju, a ona odmah postala slavna - smije se Krošelj. Karl Krošelj, vitalni 79-godišnji umirovljenik iz Bjelovara, više od pola stoljeća najmanje jednom mjesečno ulazi u bjelovarski zatvor i šiša zatvorenike. Na bjelovarskom su sudu nekad, u bivšoj državi, padale i smrtne presude za najteža kaznena djela. Šišao je Karlo i njih. Osuđenike na smrt. Oni su mu u improviziranu brijačku radnju dolazili okovani i pod paskom naoružanih čuvara.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:24