HTJELI ZATAŠKATI NASILNIČKI POHOD

‘Vlasnik kluba zaključao je mene i krvavog Marka’

Sabina Mejaški ispričala je kako ih je vlasnik kluba nagovarao da ne idu na policiju

KARLOVAC - Trojica 26-godišnjaka i bivših članova mladeži HDZ-a Danijel Trupković, Željko Goršić i Vladimir Vogrinc uhićeni su jučer poslijepodne zbog napada na Marka Jokovića (18) u subotu navečer u klubu Astralis.

Sva trojica zadržani su u 48-satnom pritvoru kako ne bi utjecali na svjedoke. Osumnjičenici su se branili šutnjom, a privedeni su uz prijavu da su počinili kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda te zbog nasilničkog ponašanja i opće opasne radnje.

Potpuni zaokret

Do potpunog zaokreta u ovom slučaju došlo je tek nakon što je pretučenog Jokovića jučer u karlovačkoj bolnici posjetila premijerka Jadranka Kosor. Do tada su liječnici tvrdili da Joković ima lake tjelesne ozljede, a policija je nasilnike tek prekršajno prijavila zbog osobito drskog ponašanja. U međuvremenu su ozljede prekvalificirane u teške, a policija je podnijela kaznene prijave za navedena djela za koje je zapriječena kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.

Premijerka je Jokoviću izrazila žaljenje i poklonila slatkiše. - Žao mi je što ti se ovo dogodilo, to je nedopustivo. Važno je poslati jasne i nedvosmislene poruke Vlade da nasilje nećemo tolerirati nikome, bez obzira na to kako se zvao - rekla je Kosor.

- I mi smo članovi HDZ-a. Zbog toga nas još više vrijeđa ovo što se dogodilo. Napadače na našeg sina gonit ćemo privatnom tužbom - rekao je Markov otac Darko Joković.

Ostavka vijećnika

Od bivšeg HDZ-ovca Danijela Trupkovića stranka očekuje da vrati mandat.

- To je mandat HDZ-a. Ako ne podnese ostavku, stranka će zamijeniti vijećnika - bio je odlučan župan Ivan Vučić .

Roditelji Marka Jokovića izjavili su da je vlasnik kluba Astralis nakon tučnjave zaključao njihova sina i njegovu prijateljicu Sabinu Mejaški u prostoriju pokraj kluba da bi se sve zataškalo.

- Išla sam s Markom na WC jer mu nije bilo dobro. On se otišao umiti, a ja sam otišla po njegove stvari. Nije me bilo dvije minute. U međuvremenu su ga pretukli. Sve je bilo puno krvi. Nakon toga su došli zaštitari i vlasnik Astralisa. Pozvao nas je da pođemo za njim u neki hodnik između kafića i kuće. Ondje nas je zaključao i nagovarao da ne idemo na policiju ili na Hitnu. Držao nas je 15 minuta. Htio je sve zataškati, valjda dok prođe policija koja je bila vani na parkiralištu. Uspjela sam ga nagovoriti da nas pusti da izađemo kroz kafić. Marko je tada pao u nesvijest pa su ga prijatelji odvezli u bolnicu - ispričala je Mejaški.

Prošetao gradom s bejzbolskom palicom

Tihomir Ivka, kolumnist KAportala, karlovačkog informativnog portala, jučer je gradskim ulicama prošetao s bejzbolskom palicom u rukama, simbolično prosvjedujući zbog događaja od prošlog vikanda, ali još više zbog činjenice da je policija fizički napad na Jokovića okarakterizrala kao prekršaj protiv javnog reda i mira, odnosno osobito drsko ponašanje.

- Ne osjećam se više sigurno u gradu u kojem policija grupno premlaćivanje naziva drskim ponašanjem. S obzirom na to da ne mogu računati na zaštitu službenih tijela i ne želim biti ovca, moje je pravo da se sam branim i budem spreman na odgovor jednako drskim ponašanjem - rekao je Ivka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 15:33