SRAMOTA

Nakon otkaza gluhi invalid živi sa 118 kuna mjesečno

 MATE PIŠKOR/CROPIX

SISAK - Siščanin Darivoj Kovač (60), 80-postotni invalid rada s dijagnozom gluhoće od 98,9 posto , 14. listopada prošle godine, samo deset mjeseci prije pune mirovine, dobio je izvanredni otkaz u Sisačkom vodovodu.

Otkaz je dobio “zbog osobito teške povrede iz radnog odnosa zbog koje, uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih strana, nastavak radnog odnosa nije moguć”.

Kobni treći dan

Kovač je otkaz dobio jer je zbog bolesti i invalidnosti odbio raznositi po Sisku račune za vodu. Dva dana je račune nosio, a treći je odbio jer, kako kaže, više nije mogao. U utorak, 25. siječnja, tri i pol mjeseca nakon otkaza, održana je prva rasprava na Općinskom sudu u Sisku u povodu njegove tužbe protiv Vodovoda.

Pomažu mu prijatelji

Ta tri i pol mjeseca Darivoj Kovač živi od 118 kuna mjesečne invalidnine jer nije dobio ni naknadu plaće dok je na bolovanju

- Imam 41 godinu i pet mjeseci radnog staža te 46 godina mirovinskog staža, a sada sam na ulici, bez posla i bez prihoda. Živim od 118 kuna invalidnine i pozajmica od prijatelja koji mi posuđuju novac jer vjeruju u mene, ali i u pravnu državu te da ću biti vraćen na posao - izjavio je Kovač na sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:32