STOP ALKOHOLU

Policija privela čak 39 maloljetnika zbog opijanja u javnosti

 CROPIX

KARLOVAC - U tri mjeseca koliko se primjenjuje odluka Gradskog vijeća o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića na javnoj površini , Karlovac je gotovo potpuno iskorijenio vikend-opijanja mladeži po svojim gradskim parkovima. Opijanja su nerijetko za posljedicu imala i uništavanje klupa, igrališta i druge gradske imovine.

Štete od vandalizma

Karlovac je prvi grad koji se na ovakav način odlučio obračunati s mladim ljubiteljima alkohola, a osim problema koji sam po sebi nosi alkohol, jedan od razloga za to bila je i šteta od 450 tisuća kuna na gradskoj imovini nanesena vandalizmom. Od početka studenog prošle godina, kada je “gradski zakon” stupio na snagu, policijski službenici uhitili su čak 39 tinejdžera uglavnom u dobi od 14 do 17 godina.

Izuzetak je jedno 13-godišnje dijete koje je zatečeno s “cugom” na klupici u parku . Među privedenima je bilo 12 djevojaka i 27 mladića. Svi oni odvedeni su u prostorije policije, a potom su čekali roditelje koji su ih tijekom noći dolazili preuzeti. Do sada nije bilo prekršajnih prijava budući je to tek treća mjera za prijestupnike recidiviste.

Prije prijave, ako opet budu zatečeni s alkoholom na javnoj površini, policija će obavijestiti Centar za socijalnu skrb, što značio da za roditelje slijede neugodni razgovori sa sociolozima i psiholozima.

202 kaznena djela

Nekoliko studenata nam je potvrdilo da više ne običavaju ispijati alkohol na klupicama u parku, što su do sada radili jer im je takav način zabave bio puno jeftiniji od ispijanja istog pića u kafićima, jer ih redovito rastjeruje policija. U prošloj godini na području PU karlovačke maloljetnici su počini ukupno 202 kaznena djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 23:48