DOBIO OTKAZ

Hebrang: I moj sin je jedan od 334.326 nezaposlenih Hrvata

Vlasnik Spectator grupe dao je otkaz Hebrangu, nije mu isplatio zadnju plaću ni uplatio doprinose posljednjih deset mjeseci
 Damir Krajač/CROPIX

ZAGREB - Nisam politički pokrovitelj ni zaštitnik obitelji Crnčević, jer je moj sin Darko zbog njih već tri mjeseca na burzi rada . Prije tri mjeseca dali su mu otkaz, nisu mu isplatili zadnju plaću, a posljednjih deset mjeseci nisu mu uplaćivali doprinose - rekao je Andrija Hebrang kada je doznao da se njegovo ime spominje u jednoj od kaznenih prijava koje je DORH zaprimio protiv Spectator grupe u vlasništvu obitelji Crnčević, oca Gorana, majke Mirne i sinova Marina i Ede.

Dug od 8,7 milijuna

Spectator grupa je pred stečajem, po zahtjevu Stipić grupe, zbog duga od 8,7 milijuna kuna za radove na njihovoj zgradi u Radničkoj.

- Moj sin je magistar ekonomije, radio je u Generalturistu, a prije dvije i pol godine Goran Crnčević došao je do njega i još nekoliko mladih koji su imali brokerske diplome. Sin je bio direktor Spectator Konstrukta, no nismo razgovarali o poslu. Gorana Crnčevića vidio sam tri puta, posljednji put lani na Boat showu. Budući da znam kolika je bila plaća mome sinu, a ona nije bila velika, pao sam u nesvijest kada sam čuo da Crnčević ima mlazni avion, a da njegovi sinovi voze Bentley Cabrio i Aston Martin.

Saborski kuloari

Znam da su sagradili zgradu na Radničkoj i da je Darko dobio zadatak da iznajmi poslovne prostore u njoj. Kako nije uspio, to je bio formalni razlog za otkaz nakon dvije godine u tvrtki obitelji Crnčević - objašnjava Hebrang, koji je iz medija doznao da je Spectator grupa blokirana. I u saborskim kuloarima s čuđenjem je komentirao česte medijske istupe Gorana Crnčevića otkad je zapao u probleme, jer je od sina doznao kako se ne voli eksponirati u javnosti.

Crnčevići osnovali novu tvrtku

Spectator grupa izgubila je zastupstva za plovila Sunseeker i Elan, a još su zastupnici Aston Martina, rent-a-cara Avis, A-banke, vlasnici otoka Smokvica, dvorca Bedeković, Meštrovićevog ateljea, udjela u hotelima Ambasador i Bellevue te projekta Park 2 u Splitu... Osim da obitelj Crnčević preko Andije Hebranga i njegova sina ima političku podršku u vrhu HDZ-a, u prijavi DORH-u navodi se da je Spectator grupa svu svoju imovinu nelegalno prenijela na novu tvrtku, Astrum ulaganja, u vlasništvu Mirne Nagler Crnčević, žene Gorana Crnčevića, kako se vjerovnici ne bi mogli naplatiti iz stečajne mase.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:02