COCAINE AIRWAYS

Kokain je do Zagreba trebao stizati malim mlaznjacima izravno s Bahama

Interpol prekinuo novu kokainsku rutu Bahami - Zagreb

OBREŽJE, ZAGREB - Čak 105 kilograma kokaina , skrivenog u čokoladnim Sacher tortama, koji je slovenskim cestama putovao prema Hrvatskoj zaplijenili su slovenski policajci u utorak na cestovnom graničnom prijelazu Obrežje (Bregana) u Interpolovoj akciji, a jedan od ukupno šest uhićenika upletenih u krijumčarenje lociran je i lišen slobode u Zagrebu. Radi se o Gordonu Č., zaposleniku Zračne luke Pleso.

Njega su u Zagrebu uhitili operativci Odjela za droge PU zagrebačke. Ostali uhićenici su M. A., I. K. i Slavonka M. G., a jedna je osoba na temelju međunarodne tjeralice uhićena na Bahamima - riječ je o Kolumbijcu Davidu Molini. Prema dosadašnjim saznanjima, Gordon Č. je trebao osiguravati prolaske budućih pošiljaka kokaina kroz aerodromske carinske kontrole.

Nad njim su kriminalističku obradu proveli agenti USKOK -a i SOA-e. Ovaj slučaj znakovit je za Interpol zbog utvrđenog novog pravca šverca kokaina iz Srednje Amerike u Europu. Čak 7,5 milijuna eura vrijedan kokain iznimne čistoće, koji su zaplijenili slovenski policajci, stigao je malim mlaznim zrakoplovom s Bahama u Njemačku, odakle je automobilom trebao biti dopremljen u Zagreb.

Sljedeće pošiljke trebale su se slati izravno istim tipom zrakoplova s Bahama u Zagreb. Krajnja odredišta pošiljaka zasad su nepoznate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 03:39