POLICIJSKA AKCIJA

Marihuanu vrijednu 115.000 kuna zadarski dileri skrivali u minskom polju!

'Od dvojice muškaraca oduzeto je ukupno jedanaest paketa "marihuane" težine 2 300 grama', priopćeno je iz policije
 Ante Čizmić/CROPIX

Zadarska je policija zaplijenila više od dva kilograma marihuane koja je duže vrijeme bila skrivana u - minskom polju! Osam paketa marihuane teške oko 2300 grama u označenom minskom polju, između mjesta Paljuva i Novigrada, duže su vrijeme čuvali 27-godišnjak i 25-godišnjak iz Zadra koji su uhvaćeni u policijskoj klopci .

Stariji muškarac je uhićen u nedjelju oko 19 sati kada je iz skrovišta do kojeg je dolazio "sigurnim" putem uzeo dva paketa marihuane. U tom su mu trenutku prišli policajci koji su bili u prismotri, a iako je bacio marihuanu i pokušao pobjeći, policajci su trčali za njim kroz minsko polje i uhitili ga. Kako je 25-godišnjak koji ga je dovezao automobilom pobjegao kada je ugledao policiju, on je uhićen dan kasnije u jednom zadarskom kafiću.

- Policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske u ponedjeljak su dovršili kriminalističko istraživanje nad 25 i 27-godišnjakom iz Zadra. Od dvojice muškaraca oduzeto je ukupno jedanaest paketa "marihuane" težine 2 300 grama, čija se vrijednost na ilegalnom narko-tržištu procjenjuje na oko 115 000 kuna - priopćeno je iz policije koja je protiv Zadrana podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga.

Zadrani su nakon završetka krim obrade u ponedjeljak navečer privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zadru koji je nakon ispitivanja 25-godišnjaka koji dosad nije prijavljivan pustio da se brani sa slobode. Stariji Zadranin koji je već poznat policiji zbog zlouporabe droga i krađa, zadržan je zbog težine i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Ovo je druga veća zaplijena marihuane na zadarskom području. Početkom travnja prošle godine policija je u višesatnoj akciji u zadarskim Arbanasima zaplijenila 4,3 kilograma marihuane , vrijedne oko 200 tisuća kuna. Uhićeni su Zadrani P.J. (27), D.N. (27), M.S. (47), te M.M. (32) iz Zagreba. Četvorka je uhićena u stanu u Arbanasima u trenutku dok se marihuana vagala i prepakirala u manje paketiće.

Početkom svibnja, zaplijenjeno je 640 grama kokaina, vrijednog oko 320 tisuća kuna. Kokain je bio skriven na zadarskim otocima Škardi i Istu, zbog čega su u Zadru uhićeni i privedeni I.S. (39) i M.K. (32) sa zadarskog područja, te Z.Š. (44) iz Koprivnice. Većina kokaina, oko 615,2 grama, pronađena je u staroj napuštenoj kući na otoku Škardi, dok je drugi dio od 24,3 grama, pronađen u obiteljskoj kući na Istu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:02