PRIJAVILI SVE POLICIJI

ČLANOVI VIJEĆA ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE DOBILI PRIJETNJE SMRĆU Razlog je odluka o sankcioniranju govora mržnje u Bujici, policija pokrenula istragu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 21.12.2018. u 16:41

Zagreb, 180316.
Vijece za elektronicke medije organiziralo je u Novinarskom domu okrugli stol naziva Govor mrznje i odgovornost medija od slobode izrazavanja do krsenja zakona.
Na fotografiji: Stanislav Bender (AEM), Gordana Simonovic (VEM), Zorislav Lukic (Matica Hrvatska), Wolfgang Benedek (Institut za medjunarodno pravo, Graz), Maja Munivrana Vajda (Pravni fakultet), odvjetnica Vesna Alaburic. Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matić / CROPIX

Ilustracija: Vijeće za elektroničke medije

 

Članovi Vijeća za elektroničke medije izvijestili su u petak da su prije nekoliko dana dobili pisma s prijetnjama smrću, a zbog donošenja odluke o sankcioniranju govora mržnje prema migrantima u emisiji Bujica, koja je u programima šest lokalnih televizija emitirana 6. studenog.

Prijetnje su prijavljene policiji i pokrenuta je istraga za nepoznatim počiniteljem, stoji u priopćenju Vijeća za elektroničke medije.

Vijeće poručuje da će, bez obzira na ove prijetnje, svoj posao i nadalje raditi profesionalno u skladu sa Zakonom o elektroničkim medijima i neće tolerirati govor mržnje u javnom medijskom prostoru bez obzira od koga dolazi i na koga je usmjeren. 

Zagrebačka policija potvrdila je da je zaprimila prijavu Vijeća.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo