KOMADINA I HOLY

Crne ovce Milanovićeve Vlade: Komadina je već tri puta pakirao kofere za Rijeku. Holy se ispričala ministrima

Zbog elementarne pristojnosti moram reći da ni ja nisam bila pretjerano pristojna prema Čačiću. Nisam primijetila da je on prema meni osobito grubo reagirao. Možda sam postala debelokožac, ali mislim da tu nema sukoba.

Sebe uopće ne doživljavam kao buntovnicu. Baš suprotno, mislim da sam konstruktivna i tolerantna osoba i tako se nastojim ponašati i u Vladi. Možda ovaj put moje ponašanje nije bilo korektno - priznaje ministrica zaštite okoliša Mirela Holy koja je zbog suprotstavljanja prvom potpredsjedniku Vlade na sjednici u četvrtak dobila i packu od premijera Milanovića kojem se očito nije svidjelo njezino otvoreno protivljenje Čačićevu prijedlogu o osnivanju Agencije za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija.

Shvaćaju me ozbiljno

Holy je prosvjedovala da je Čačićev zakon nedorečen. Milanović ga je povukao i prebacio za iduću sjednicu, ali je mladoj ministrici poručio da je to pitanje trebala razriješiti ranije, prije sjednice, na sastancima Vladinih koordinacija. Zbog prepirke s Čačićem došla je na glas kao ministrica bez dlake na jeziku, rijetka koja nadređenima otvoreno kaže što misli.

Njezino ponašanje mediji su odmah povezali s jednim prošlotjednim sastankom na kojem joj je Čačić pred 20 ljudi poručio “da ne zamara svoju glavicu ekonomskim pitanjima jer se ima tko brinuti o tome”. On o tome kaže da nije uvrijedio Mirelu Holy.

I ona sada govori pomirljivim tonom: - Nisam rekla ništa loše niti sam protiv osnivanja nove agencije. Napravila sam proceduralnu nekorektnost i priznajem svoju odgovornost. Točno je, trebala sam reagirati na koordinaciji prije sjednice Vlade, ali taj prijedlog mi je bio poslan u ponedjeljak, nekoliko dana prije sjednice Vlade, a ne tjedan dana prije - objašnjava Holy. Nakon dva mjeseca ministarskog staža priznaje da je zadovoljna. Kaže da nema problema s autoritetima.

Sve manje strpljenja

- Milanović je moj šef i kao članica Vlade se moram ponašati kako on kaže. Sve što mislim reći ću mu u četiri oka iza zatvorenih vrata. Ni sa Zoranom ni s Ratkom nemam nikakvih problema - tvrdi Mirela Holy.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina, zasad, najlošije se snalazi u Milanovićevu kabinetu. Nezadovoljstvo prema njemu, tvrde upućeni izvori u Banskim dvorima, polako se širi, a premijer Milanović ima sve manje strpljenja za čovjeka kojemu je, s velikim očekivanjima, povjerio jedan od najvažnijih resora u Vladi.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 23:08