OŠTRE KRITIKE

Glas Koncila: Nova vlast nastavlja besciljno životarenje. Nema snage boriti se s korijenima zla hrvatskog društva

 Goran Mehkek/CROPIX

Glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić u najnovijem uredničkom komentaru nazvao je trenutačno stanje u državi "karikaturom demokracije" te optužio vladajuću koaliciju kako nije spremna, suprotno najavama tijekom predizborne kampanje, provesti obećanja koja je dala narodu u djelo, prenosi RTL .

- Nova vlast kozmetičkim promjenama zapravo nastavlja utrtim stazama besciljnog životarenja mlade države i gotovo svih njezinih stanovnika. U predizbornoj kampanji, koja je objektivno trajala gotovo sav mandat prijašnje koalicijske vlasti, a ne samo pred parlamentarne izbore te u medijskom pripravljanju terena za dolazak na vlast nove, sadašnje grupacije, vrlo je bučno najavljivana promjena, poboljšanje, a već sada je očito da prijeko potrebnog zaokreta nema niti ga je realno očekivati - obrušio se Miklenić na novu Vladu.

Prema mišljenju glavnog urednika, hrvatska se Vlada nema snage boriti s, kako kaže, korijenima zla u svim segmentima hrvatskog društva, kao što je na primjer povlaštenost pojedinaca pred zakonom.

- Sve vlade, prošle, sadašnje i buduće, dok u Hrvatskoj ne ustroje transparentni demokratski sustav i dok ne ostvare stvarno sankcioniranje nepoštivanja i kršenja zakona, mogu samo sanjati pošteno izvršavanje proračuna, tj. poštivanje strogo i isključivo namjenski trošenje sredstava kad je to zaista potrebno i korisno te izvršavanje obveza prema državnom proračunu kako onoga koji zapošljava 30.000 radnika, tako i onoga koji uzdržava samoga sebe - zaključio je Miklenić, a prenosi RTL .

Na kraju se zapitao žele li političari uistinu, umjesto dosadašnje "karikature od demokracije", uvesti i provoditi pravo demokraciju, u kojoj je presudan glas većine, ili im pak više odgovara nered i prilagođavanje zakona prema vlastitim potrebama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 04:47