JEDNOGODIŠNJI BORAVAK

CRNOGORSKI ČASNICI UČE RATOVATI U HRVATSKOJ Uskoro stižu na školovanje u vojno učilište 'Franjo Tuđman': 'Oficiri su izrazili zahvalnost'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 27.08.2018. u 19:08

Zagreb, 040314.
U vojarni Pukovnik Marko Zivkovic na Plesu odrzan je svecani ispracaj 23. hrvatskog kontingenta u operaciju ISAF u Afganistanu.
Na fotografiji: u misiju s hrvatskim idu i crnogorski vojnici.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matić / CROPIX

Ilustracija

Tri časnika, pripadnika Vojske Crne Gore (VCG), bit će uskoro upućena na jednogodišnje školovanje na vojnom učilištu „Dr Franjo Tuđman“ u Zagrebu, priopćeno je u ponedjeljak novinarima u crnogorskom ministarstvu obrane.

Načelnik Generalštaba crnogorske vojske Dragutin Dakić, govoreći o značaju školovanja i usavršavanja oficira i podoficira VCG na inozemnim vojnim školama i akademijama, rekao je da će sva stečena znanja i iskustva primijeniti u radu po povratku na formacijske dužnosti.

“Oficiri Zoran Vukadinović, Miladin Čogurić i Igor Korać izrazili su zahvalnost na ukazanom povjerenju i istaknuli su da će predstavljati Crnu Goru i vojsku u skladu s najboljim i najčasnijim praksama vojničkog poziva“, stoji u priopćenju Ministarstva obrane.

Izdvajamo