KONTROVERZE

CRNOGORSKI POLITIČAR NAJAVIO DOLAZAK U KNIN 'Želim se ispričati Srbima zbog skandala koji se dogodio. To je bio prst u oko svim žrtvama 'Oluje''

 
 Youtube/Screenshot

Čelnik stranke Prava Crna Gora Marko Milačić krenuo je u Knin sa svojim predstavnicima jer se, kako kaže, želi ispričati srpskom narodu zbog sudjelovanja crnogorskog brigadira Ivana Mašulovića na obilježavanju proslave akcije Oluja.

Kako je najavio, Milačić će sa glavnim tajnikom Prave Crne Gore Vladislavom Dajkovićem boraviti u dvodnevnom posjetu Kninu, gdje će se sastati sa predstavnicima srpskog naroda, ali i nekoliko srpskih obitelji, prenosi portal CdM.

- Vidjeli smo kakvu je regionalnu buru izazvala nazočnost Mašulovića na proslavi godišnjice Oluje. Osim što je narušilo odnose sa službenom Srbijom, predstavlja neprijateljski čin i prst u oko svim srpskim žrtvama te vojne akcije, ili, bolje rečeno – pogroma. Treba istaknuti činjenicu da je ne mali broj žrtava – izbjeglica, utočište tada našao upravo u Crnoj Gori, što proizvodi zaključak da je crnogorska vlast, po tko zna koji put, ponizila i vlastite građane”, navodi Milačić.

Kako je istaknuo, siguran je da će njihova simbolična isprika biti glas većinske Crne Gore.

- Prava Crna Gora poštuje državu Hrvatsku, njezin Ustav i zakone, te se ni u kojem smislu neće miješati u njihovu unutarnju politiku, već ovim putovanjem ispunjavamo isključivo moralnu obvezu prema tamošnjem srpskom narodu, ali i svim Srbima koje je ovaj skandalozni čin službene Crne Gore uvrijedio, zaključio je Milačić.

Podsjetimo, vojni izaslanik Crne Gore u Hrvatskoj, brigadir Ivan Mašulović, sudjelovao je u nedjelju na obilježavanju Dana pobjede u Kninu. Kako je priopćilo Ministarstvo obrane Crne Gore, on je tamo sudjelovao u sklopuu redovnih aktivnosti i na poziv domaćina, u skladu sa uobičajenim diplomatskim protokolom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:05