USPJEH HGSS-a

ČUDO NAKON PET DANA POTRAGE NA MLJETU Nestali Englez pronađen živ, ali na izmaku snaga: 'U vrlo je teškom stanju, a pred nama je još teža operacija'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.06.2018. u 22:49

HGSS

 

Nakon pet dana iscrpljujuće potrage, tim Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) pronašao je u utorak na otoku Mljetu engleskog državljanina, živog, ali u vrlo teškom psihofizičkom stanju. Iz HGSS-a su na svojim internetskim stranicama objavili da se pronađenom strancu trenutno pruža neophodna prva pomoć.

"Pronalaskom je zadaća djelomično okončana, jer je pred spasiocima vrlo teška zadaća transporta unesrećenoga do hitne medicinske pomoći i adekvatne medicinske skrbi", navode u HGSS-u.

HGSS
 

Ističu kako potraga nije bila nimalo laka jer su spasioci svaki dan do krajnjih granica ulagali ogromne napore kako bi na izrazito nepristupačnom krševitom terenu obraslom gustom makijom, po velikim vrućinama, uspješno okončali ovu potragu. Kroz pet dana ove teške potrage korišteni su apsolutno svi resursi kojima HGSS raspolaže - motivirani spasioci, zapovjedno vozilo, dronovi, potražni timovi, termovizijske kamere, tim voditelja potraga, kartografi.

HGSS
 

Tijekom potrage angažirane su i sve operativne snage sustava domovinske sigurnosti, čiji dionici su učinili sve u cilju pronalaska nestalog- HGSS, MUP, HRZ i Vatrogasci. U HGSS-u napominju kako su njihovi članovi tijekom dana bili angažirani na još dvije akcije u kojima su spašavali još jednog stranog državljanina sa srčanim problemima na Mosoru, a zahvaljujući brzoj reakciji mladi stranac je spašen, dok je u uvali Karbuna u potrazi za nestalim ribarom HGSS istoga pronašao, ali nažalost mrtvoga.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo