PROBIJEN ZVUČNI ZID

Čuli ste snažnu eksploziju u Zagrebu? Nema mjesta panici, HRZ provodi redovite letačke aktivnosti

U Zagrebu je oko 10.45 odjeknulo nešto slično detonaciji što je uznemirilo mnoge građane

Ilustracija

 Srdjan Vrancic/Cropix

U Zagrebu je oko 10.45 odjeknulo nešto slično detonaciji što je uznemirilo mnoge građane. No panici mjesta nema, jer se radi o probijanju zvučnog zida.

Naime, kako je najavio MORH, u okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će danas u razdoblju između 10 i 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Planiran probni let provodit će se kao zadnja faza ispitivanja aviona tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida na visini od 10.000 do 14.000 metara na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te se građani mole za strpljenje i razumijevanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:20