NE DAJU VARŠAVSKU

Cvjetni trg: Na novom prosvjedu samo 400 ljudi

Organizatori ističu je kako je ovo okupljanje poruka nadležnim institucijama, a najviše Državnom odvjetništvu, koje bi pod hitno trebali ispitati sve nepravilnosti oko izdavanja dozvola Tomi Horvatinčiću
 Neja Markičević/CROPIX

ZAGREB - Miran prosvjed aktivista Zelene akcije i Prava na grad protiv gradnje ulazno-silazne rampe u Varšavskoj ulici, održan večeras na Cvjetnom trgu, privukao je tek 400-tinjak građana. Iako se očekivao veći odaziv, kiša je nakon samo pola sata rastjerala prosvjednike koji - zbog nestanka struje - nisu dočekali nastup Davorina Bogovića i grupe Stillness.

Teodor Celakoski, jedan od organizatora prosvjeda, istaknuo je kako je ovo okupljanje poruka nadležnim institucijama, a najviše Državnom odvjetništvu koje bi pod hitno trebali ispitati sve nepravilnosti oko izdavanja dozvola Tomi Horvatinčiću za projekt Cvjetni prolaz.

- Nakon mišljenja Ministarstva kulture i DORH-a prema kojemu izmjena GUP-a nije u skladu sa Konzervatorskom podlogom i to u denivelaciji Varšavske i u prekomjernoj izgrađenosti u bloku, ništa više neće biti isto. Idemo prema institucijama još žešće jer one su te koje trebaju osigurati zakon - rekao je Celakoski.

Nakon što su se građanima obratili Urša Raukar, Vilim Matula i Mirjana Krizmanić, nestalo je struje.

- Doživjeli smo prvu pobjedu u ovoj 3,5-godišnjoj bitci. DORH se napokon oglasio i istaknuo kako postoje nezakonite radnje. Svjedoci smo sve veće uzurpacije javnog prostora, a vlast nas već 4 godine ignorira. Varšavska je simbol Zagreba i Hrvatske te simbol borbe protiv političke bahatosti - pročitala je Urša Raukar ulomak iz proglasa te pozvala osobe iz javnog života na njegovo potpisivanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:01