CVJETNICA U DOBA KORONE

'DA, JA SAM POZVAO LJUDE DA DOĐU NA MISU' Oglasio se župnik iz splitskog predgrađa zbog kojeg je danas intervenirala policija

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.04.2020. u 18:21

Sibenik, 050420.
Gradjani u molitvi u crkvama uzimaju blagoslovljene maslinove grancice koji su im ostavili svecenici i fratri povodom Cvjetnice.
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Niksa Stipanicev / CROPIX

Ilustracija

 

Župnik u splitskom predgrađu Sirobuja don Josip Delaš izjavio je kako je on pozvao vjernike da dođu na misu za blagdan Cvjetnice jer smatra da i u crkvi ljudi mogu biti raspoređeni na udaljenosti od dva metra kako to propisuju mjere nacionalnog stožera Civilne zaštite.

"Ja sam pozvao vjernike na današnju misu u Crkvu Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Sirobuji i uvijek ću pozivati da dođu oni koji mogu", rekao je don Delaš za  Hinu.

Po njegovim riječima, i u crkvi se može napraviti raspored vjernika tako da oni budu udaljeni jedan od drugog dva metra.

"Danas se ispred crkvom uoči predviđenog početka mise bilo okupilo više desetaka vjernika, ali oni nisu ušli u crkvu pošto ih je policija u tomu onemogućila", rekao Delaš.

Dodao je kako je on u crkvi služio misu na kojoj je bilo nekoliko vjernika te je blagoslovio njihove maslinove grančice.

Sirobuja je splitsko predgrađe koje se nekad zvalo Barutana.

Izdvajamo