PROZVANI MINISTAR

'DA MI JE NETKO 2010. PONUDIO 50.000 EURA ZA TU KUĆU, ODMAH BIH JE PRODAO!' Kujundžić otkrio kako je došao do vila i o čemu je razgovarao s premijerom

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.01.2020. u 19:21

Zagreb, 230120.
Trg svetog Marka.
Ministar zdravstva Milan Kujundzic daje izjavu novinarima ispred Vlade RH.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX

Milan Kujundžić

 

Ministar zdravstva Milan Kujundžić večeras je gostovao na HRT-u i progovorio o svojim nekretninama, za koje nije jasno s kojim sredstvima ih je kupio, i da li je jednu od njih možda kupio ispod tržišne cijene.

Jučer ste podijelili novu imovinsku karticu pa je opet povukli. Je li nova opet došla? - bilo je prvo pitanje voditelja Dnevnika HRT-a.

  - U sadržajnom smislu u njoj je sve isto kao i jučer i prije mjesec dana, ali sam u formalnom smislu napravio ispravak. To je dosta kompliciran postupak, ispunjavanje imovinske kartice - rekao je ministar.

 - To su iste nekretnine na istome mjestu, nije ni obveza mijenjati ništa u kartici kako se mijenjaju cijene nekretnine. Pozivam sve institucije da provjere koliko imamo ja i žena i koliko smo kupili. Moja supruga i ja smo u zadnjih 10 godina zaradili oko 5 milijuna kuna, isto toliko dali i državi, a iz toga smo kupili nekretnine vrijedne 295 tisuća eura - rekao je ministar.

Na pitanje o poliklinici koju je pokrenuo sa suprugom rekao je da ju je otvorio 1996., a zatvorio prije tri godine kada je postao ministar, kako ne bi bio u sukobu interesa.

Upitan o tome koliko vrijedi njegova kuća na Markuševcu, Kujundžić je rekao da teško da ona vrijedi 300.000 eura, te da je ranije bila procijenjena na 900.000 kuna.

 - Neka mi sada netko proda za 300.000 eura tu kuću i ja ću mu odmah dati nagradu od 50.000 eura. Da, kupili smo tu kuću od firme moje supruge. Da nam je te 2010. netko dao 50.000 eura za nju, mi bi je prodali jer se tada ništa nije moglo prodati. Ali smo dignuli kredit od 100.000 eura i kupili je sami - rekao je ministar.

Na pitanje tko mu je posudio 40.000 eura za kupnju druge kuće u Maksimiru, nije htio otkriti identitet te osobe.

 - To je moj prijatelj iz studentskih dana, njegovo ime povjerenstvo za sukob interesa zna.

Upitan bi li dao ostavku ako se pokaže da nije sve čisto u kupovini ovih nekretnina, ministar zdravstva je rekao da bi sigurno otišao.

 - Dobro je da mediji provjeravaju koliko ministri zarađuju i što kupuju, i koliko imaju. Meni bi bilo dragi da i svi to pokažu. Što se tiče razgovora s premijerom, rekao sam mu - "Andrej, ako misliš da za ovo treba dati ostavku, evo pogledaj sve što sam ja radio i neka institucije provjere sve što sam ja rekao".

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo