POZNATI UGOSTITELJ

‘Da, ti ljudi mogu imati plaću i oko 4000 eura mjesečno. No, to su iznimke. Ovi iznosi su realniji!‘

‘Nerazumno je doći pred poslodavca i reći ja bih tu i tu plaću jer sam čuo da je tako plaćen taj i taj...‘
 Ante Čizmić/CROPIX
‘Nerazumno je doći pred poslodavca i reći ja bih tu i tu plaću jer sam čuo da je tako plaćen taj i taj...‘

Na sve strane vrište naslovi o plaćama u ugostiteljstvu koje su za naše prilike vrlo pristojne, ali unatoč tome, mnogi za njih ne bi zavrnuli rukave?! U Istri je tako, kažu tamošnji ugostitelji, nemoguće pronaći konobara za plaću od 1300 eura mjesečno, a kuhara za više od 2000 eura! Čistačice sat čišćenja apartmana u najturističkijoj hrvatskoj regiji znaju naplatiti i četrdeset eura, no ni to ne bi bio problem da ih ima na raspolaganju. Kako je u Dalmaciji?

Poznati splitski ugostitelj Ivo Vrdoljak, vlasnik restorana "Zrno Soli", upozorava na kardinalne greške koje nenamjerno rade manje-više svi koji javno pišu ili govore o cijeni radne snage u ugostiteljstvu. Veli, za novinare i druge javne djelatnike često postoje samo restorani i kafići, a nije tako, piše Slobodn...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 04:00