StoryEditor
OSNIVAČICA START-a

DALIJA OREŠKOVIĆ MINISTRA POLJOPRIVREDE NAZVALA 'TROLUŠIĆEM': 'HDZ-ova vlada jedna je od rijetkih koja za ministra ima internetskog trola'

 
Dalija Orešković
 Davor Pongracic / CROPIX

Osnivačica političke stranke Start (Stranka antikorupcije, razvoja i transparentnosti) i bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković napisala je u objavi na Facebooku da HDZ-ova najava da će se boriti protiv "fake newsa" zvuči kao "loš vic".

- Upravo je HDZ-ova vlada jedna od rijetkih na svijetu koja za ministra ima internetskog trola, napisala je Orešković.

- Sjećate se kako je baš ministar Trolušić, pod pseudonimom Roks, ispod vijesti na portalima sam sebi pisao „Bravo Tole!“, „Župane svaka čast!“ te „I ja sam zadovoljan s Tolušićem jer je stvarno osvježenje u ovoj učmaloj županiji i stvarno se trudi“? Zbog klevetanja političkog protivnika pod lažnim imenom ministar je 2011. i pravomoćno osuđen. Fake news od fake ministra koji zajedno s kolegama čini sve da od Hrvatske napravi fake državu, u kojoj zakon ne vrijedi jednako za sve, napisala je.

Orešković je nadalje ustvrdila da je "laž" osnovna valuta HDZ-a.

- To je ono što se od njih očekuje, ono što daju i ono što očekuju u zamjenu. Tako su neki govorili da oni eto ne lažu, ali ponekad ne govore istinu. Drugi - da su oni pisali Lex Agrokor, iako ga je pisala grupa Borg. Treći - da ne postoji nikakav američki non-paper o F-16 avionima, napisala je.

- Svoju moć oni grade upravo na muljanju i lažima. Ali lažima se može izgraditi samo kula od karata. A ta kula će se u trenu srušiti kad većina nas počne jasno i glasno zagovarati promjene i govoriti istinu - da su nam nasilnici oteli državu, da ju koriste za privatne interese, i da ju zato pod hitno moramo osloboditi iz njihovih ruku, zaključila je osnivačica Starta.

Čačić 'umro' od smijeha

O aferi u kojoj se našao Tomislav Tolušić u srijedu navečer se u emisiji RTL Direkt oglasio i varaždinski župan te šef Reformista Radimir Čačić.

Na pitanje voditelja Zorana Šprajca je li uznemiren, koliko ga je potresla ova afera te na konstataciju da se, 'evo, cijela Vlada trese i digla se na noge', Čačić je kroz smijeh ironično odgovorio: - Stvarno ne mogu spavati posljednjih dana jer je državna sigurnost ugrožena. Na sreću nemam ništa s vladajućom koalicijom pa sam malo mirniji. Mi smo projektno u podršci, nemamo čak ni sporazum s vladajućom koalicijom. Afera nas previše ne dotiče. Dosta dugo sam u politici, ali još nikada nisam čuo da bi nekakav časopis razotkrivao falsifikat. Čuo sam da je objavio falsifikat pa su se događale privatne tužbe. Ali da u suradnji s tajnim službama razotkriva falsifikat, to još nisam čuo. No, sve je moguće. Reći ću samo da tajnim službama ništa ne vjerujem, ni kada kažu da je ni kada kažu da nije, rekao je Čačić.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 01:56