MEDIJSKO PREDSTAVLJANJE

DALIJA OREŠKOVIĆ OSNOVALA STRANKU Sve o njezinom Startu novinari će saznati sutra u malom ličkom mjestu, u kojemu se 1991. dogodio brutalan pokolj

 Neja Markičević / CROPIX

Nakon višemjesečnih priprema u Zagrebu je u subotu osnovana nova politička stranka Start, a za predsjednicu je očekivano izabrana Dalija Orešković, bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Sama osnivačka skupština nove stranke održana je bez prisustva novinara, a medijsko predstavljanje Starta održat će se u nedjelju u bistrou Kula u Širokoj Kuli pored Ličkog Osika.

Za medijsko predstavljanje Starta, objašnjavaju njeni suradnici, Široka Kula nije izabrana slučajno. Naime, Dalija Orešković je porijeklom iz tog ličkog mjesta u kojem su srpske snage 1991. godine izvršile brutalan pokolj. “Ono što je Vukovar za Hrvatsku, to je Široka Luka za Liku”, kažu.

Prvi test pred biračima Dalija Orešković i njena nova stranka neće imati na svibanjskim izborima za Europski parlament već, neočekivano, na izvanrednim izborima za Skupštinu Ličko-senjske županije. Podsjetimo, Ličani će najkasnije u travnju izaći na birališta nakon što je prije dva tjedna raspuštena Skupština Ličko-senjske županije jer nije usvojen županijski proračun za 2019. godinu.

“Odlučili smo izaći na županijske izbore jer je za Start Lika jednako važna, pa i važnija od Bruxellesa”, kažu suradnici Dalije Orešković.

No, prvi pravi test političke snage Starta ipak će biti svibanjski izbori za Europski parlament, a očekuje se da će Startovu listu predvoditi Dalija Orešković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:17