NEPRIKLADNE VULINOVE IZJAVE

DAMIR KRSTIČEVIĆ SPUSTIO SRPSKOM MINISTRU 'Ne postoje dvije istine, ovdje nije bilo građanskog rata, mi smo se borili unutar svojih granica za mir'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 02.10.2017. u 08:13

Jakov Prkić / CROPIX

 

Damir Krstičević prvo je odbio komentirati izjave Aleksandra Vulina, ali nakon povratka iz Marije Bistrice hrvatski ministar obrane ipak se dotaknuo svog kolege. Podsjetimo, Vulin je u Šibeniku pokušao opravdati podizanje spomenika Milanu Tepiću izjavama 'o dvije istine u građanskom ratu'.

- Nisam želio komentirati navode o tzv. 'građanskom ratu' jer isto smatram neprikladnim za svečanu prigodu kakva je održana jučer u nacionalnom marijanskom svetištu Marija Bistrica. Jučer je bio poseban dan za Republiku Hrvatsku, za našu pobjedničku Hrvatsku vojsku, policiju i naše branitelje čija je žrtva donijela mir i slobodu hrvatskom narodu. Danas kao potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane, ali i kao general pobjedničke Hrvatske vojske želim poručiti svima: Ne postoje dvije istine, već samo jedna. Republika Hrvatska nije vodila nikakav 'građanski rat', već pravedan obrambeni Domovinski rat protiv brutalne velikosrpske agresije. Hrvatski vojnik borio se unutar granica Republike Hrvatske za mir i slobodu i u tom nametnutom ratu smo se obranili i pobijedili.

Danas smo fokusirani na budućnost, na jačanje sposobnosti Hrvatske vojske i na razvoj Sustava domovinske sigurnosti, a sve kako se više nikada ne bi našli u situaciji u kojoj smo bili početkom devedesetih godina - rekao je Krstičević nakon 25. jubilarnog hodočašća Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo