OŠTRA REAKCIJA

ĐAPIĆ ISKLJUČEN IZ HSP-A NAKON INTERVJUA JUTARNJEM 'Bio je glavni razlog svađa, sukoba i podjela'

 Danijel Soldo/CROPIX

SISAK - Ante Đapić nije više član HSP-a . Jednoglasnom odukom Predsjedništva HSP-a isključen je iz stranke, a odluku je javnosti priopćio Danijel Srb, predsjednik HSP-a, na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji u Sisku.

Đapić: 'Izbačen sam iz stranke isto kao što sam i odletio na Mjesec. Ja sam i dalje član HSP-a'

Srb je pojasnio kako je Ante Đapić bio počasni predsjednik i da je bio dogovor da se neće više akivno baviti politikom.

- Svjedoci smo da se on ipak kandidira, da želi osigurati svoje interese, da želi zadovoljiti osobne ambicije. Mi ne želimo biti talac ničije osobne ambicije i interesa, pa ni ambicija Ante Đapića. Mi želimo na izborima polučiti rezultate, ne želimo biti, kao što smo do sada bili, taoci Ante Đapića i njegovih interesa, pojasnio je Đapić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Danijel Srb je istaknuo da je upravo Ante Đapić bio glavnim razlogom svađa, sukoba i podjela u pravaškom korpusu, da su zbog sukoba s njim mnogi, koji to nisu trebali, bili izbačeni ili su otišli iz HSP-a.

Na slici: Danijel Srb s najbližim suradnicima na konferenciji. Foto: Mate Piškor / CROPIX

- Pozivamo da se takvi vrate u HSP, stožernu pravašku stranku, osobno mislim da sada više nema razloga da postoji Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević, u njoj su ljudi koji su iz HSP-a otišli zbog sukoba kojima je razlog ili inicijator bio Ante Đapić. Ne želimo da još jedni izbori završe našim porazom, nakon toga raskolima koji nastaju zbog sukoba s čovjekom koji ne poštuje dogovore i važnija mu je osobna sujeta i osobni interesi od interesa stranke i njezinog jedinstva, rekao je Danijel Srb u Sisku.

Odluka o isključenju Đapića donesena je na izvanrednoj sjednici Predsjedništva u Sisku, a razlog je Đapićev intervju Jutarnjem listu u kojem je najavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Osijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:13